dinsdag 4 december 2012

Avondprogramma

Wat vond ik dat jammer, toen de zender Vitaliteit ermee stopte. Ik keek er bijna constant naar. Alleen was het na een tijdje niet leuk meer. Alleen herhalingen van de herhalingen die ik al had gezien.

Ergens als een automatisme schakelde ik een nummer lager, naar Vitaya. Eerst wat vreemd, want hier moest ik wel degelijk selectief zijn in de programma's. De dr Oz Show
vond ik zo vreselijk Amerikaans en zo erg erover dat ik het altijd wegzapte. Maar na een tijd went het, en als je kan leven met de massahysterie in het uitsluitend vrouwelijk publiek dat bestaat uit dames met overgewicht die de presentator - God knows why ?? - een hele knappe man vinden, dan blijf je toch kijken.

Ook gewoon omdat ie vaak zo grappig is. Ik zag een aflevering waar de diepste geheime vragen mochten gesteld worden. Deze keer waren de dames zelfs incognito. Enkel de achterkant werd gefilmd en het licht was gedimd. Toen de eerste dame vroeg wat ze aan haar probleem moest doen, was het er meteen vlak op. De dame in kwestie kreeg een orgasme telkens ze de grote boodschap deed. In eerste instantie was er wat geroezemoes is het publiek. Waarop de talkshowhost vraagt: is het wel een probleem dat je wilt aanpakken? Geweldig toch!

En plots merkte ik dat ik een avondvullend programma had. Zondagavond zit ik plots heel de avond naar Vitaya te kijken. Embarrassing Bodies was er ook al op Vitaliteit. Maar nu zijn het nieuwe afleveringen. Alle meest gênante aandoeningen komen in beeld. Ik ben heel wat gewoon, maar elke week blijven er dingen komen die me echt verbazen.

Daarna is The Fat Doctor al lang een vaste waarde. Het stramien is steeds hetzelfde, maar het boeit nog steeds. Twee personen met extreem overgewicht worden gevolgd tijdens hun gastryc bypass. Natuurlijk zijn die beelden altijd leuk, maar ook het voor en na spreekt mensen aan. Ik zag een dame die veel te dik was, zo'n 150 kg voor iemand van 1m60, dat is dodelijk. Maar het verhaal was anders. Ze vertelde hoe ze goed kon bewegen met haar wandelstok. Het scenario was aangepast, voor één keer toonden ze eerst de "na" kant en later de operatie. Ja hoor, ze was dus ooit nog 100 kilo zwaarder. Of hoe de scenaristen ook hier weer mensen geboeid kunnen houden in hun eenzijdig concept.

Winners and losers was nieuw voor mij. De titel zei me niks, maar na één aflevering wou ik het weer volgen. Niets speciaal hoor, een programma over vier vriendinnen die hun leven leiden, veel relaties hebben en veel feesten. Maar voor de rest normale levens, al dan niet aan het werk, iedereen zo wat op zoek, je kent dat wel...

Maar na een aantal weken viel me op dat het woord lotto er soms in voorkwam. Het komt zomaar ter sprake in normale zinnen tussen mensen. Ik begin me af te vragen hoe het komt, en lees de korte inhoud van de afleveringen op de digicorder. Het zijn vier vriendinnen die de lotto hebben gewonnen, en daarna begint de reeks pas. Vreemd dat ik het niet echt merkte! Maar mooi gedaan, en ondertussen vast geprogrammeerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten