maandag 12 september 2011

Party

Zaterdag was ik dus nog eens DJ. Het is te zeggen, ik heb alle spullen klaargezet, wat muziek aangekocht en dan... ja dan heb ik het overgelaten aan de jeugd!

Het was een erg gemend publiek. Een tuinfeest bij mijn moeder ter gelegenheid van de verjaardag van enkele tantes. De mama heeft een mooie infrastructuur voor dat soort gelegenheden en daar hebben we gebruik van gemaakt.

Maar een gemengd publiek wil dus zeggen ook veel jonge mensen. Meteen had ik een hele bende jonge gasten en meisjes aan de discobar staan. Want dat blijft natuurlijk fascinerend, daar waar de muziek speelt en de de spots branden, daar brandt de lamp.

Vooral deze twee gasten waren niet weg te slaan achter de discobar. Ik had nog net voor de middag de Fnac bezocht om even de laatste CDs aan te schaffen van Q-Music en een beetje Studio Brussel. Zo had ik toch ook wat voor het jonge grut. En dat hebben we geweten! Deze jongens zijn 16 en 10 jaar oud, en ze hebben bijna heel de avond mijn job overgenomen.

Het ventje van 10 was vooral geïnteresseerd in de draadloze microfoon die hij had omhangen. Dat is leuk, tussen de plaatjes even de oma op de dansvloer roepen. Maar de oudere gast was er echt intensief mee bezig. Het eerste wat hij zei is dat zo'n mengtafel toch te veel knopjes heeft en heel moeilijk moet zijn. Maar ik heb hem alles uitgelegd en op het eind van de avond was hij er helemaal mee weg!

Natuurlijk stond ik er meestal wel bij, want we moesten toch zien dat er niks beschadigd werd. En dat er ook muziek klonk die niet enkel de jeugd aansprak.


Maar zoals je ziet is ook dat aardig gelukt. Wat Vlaamse klassiekers, enkele tophits van de Schlager Festival CD's en een beetje Rock&Roll. Meer moet dat niet zijn.

Wat me erg is bijgebleven is dat die gast van 16 jaar juist dezelfde passie heeft voor die spullen, zowel technisch als op gebied van de muziek. Hoewel ie dat nog nooit had gedaan, was hij direct bezig met de keuze van de platen, wat past na wat, en ook met de technische kant: hoe gebruik je drie CD spelers en één mengtafel zonder dat je kemels schiet.

Hij heeft blijkbaar net dezelfde passie die ik had toen ik 16 was - zelfs jonger al - en ook bij een DJ terecht kwam die mij dit heeft geleerd. En die passie is 25 jaar later nog altijd even groot. Misschien zelfs nog groter. Het staat vast dat ik hier zeker iets mee ga doen. Het materiaal had ik aangeschaft net toen mijn gezondheid begon tegen te werken, maar nu voel ik dat het opnieuw terug zal lukken. Mits de nodige hulp natuurlijk, want de rug wil niet meer mee en de suikertjes moeten goed blijven. Maar ik was deze keer niet moe en de rug, dat viel wel mee.

Af een toe een feestje zit er dus zeker weer in. Er liggen nu al 3 data vast.

Party !

1 opmerking:

  1. Mooie draad in het verhaal Jan. En wat goed dat je die vreugde van het mixen terug gevonden hebt. Het is blijkbaar een geslaagde avond geworden, met vooruitzichten naar meer.

    BeantwoordenVerwijderen