donderdag 2 augustus 2012

Bril

Instructies! Niet alleen hoe we onze handen moeten wassen, dat duurt blijkbaar 40 tot 60 seconden als je bij de Vlaamse Milieumaatschappij het toilet bezoekt. Het zijn ook 13 stappen. Maar ook het toiletgebruik dienen wij heren in 't oog te houden. Ik denk dat een dame deze nota schreef :-)


Na het plasje, de bril terug naar omlaag. Dat lijkt ons een normale vraag!

Wel voor mij dus niet. Maar serieus hè, ik snap het echt niet. Ik heb deze discussie al met enkele dames gehad en niemand kan mij een duidelijk antwoord geven dat onderbouwd is met feitenmateriaal. Ik kom altijd over als de onbeleefderik die de bril omhoog laat staan. Tot nu toe kon niemand me uitleggen waarom dat nu net een probleem is.

Het vertrekt vanuit de veronderstelling dat een toilet een normale stand heeft. Ik heb het dan over de bril en het deksel. Je zou om hygiënische redenen kunnen vooropstellen dat het deksel steeds gesloten moet zijn als je het toilet verlaat. Maar dat is niet zo. De dames bedoelen steevast dat de normale toestand van een toilet de toestand is die klaar is voor gebruik. En daar wringt dus het schoentje.

Wij mannen hebben een ander idee over hoe een toilet in rust er uit moet zien. Het is de toestand die voor ons klaar voor gebruik betekent. En die is dus anders dan bij de dames. We gaan er nu even vanuit dat de gemiddelde man geen gastro-intestinale klachten heeft en dus frequenter het toilet gebruikt voor de kleine boodschap dan voor de grote. Wat maakt ons dan zo onbeleefd als we het toilet achterlaten in wat voor ons de normale situatie is?

Ik heb al begrepen dat dames het niet aangenaam vinden als ze plots gaan zitten zonder te kijken of het toilet - voor hun gevoel - klaar voor gebruik is. Het voelt koud en onaangenaam, dat begrijp ik. Maar is dat dan niet de taak van de dame in kwestie? En niet van haar mannelijke voorganger? Hij deed zijn best om het toilet netjes achter te laten. In zijn normale toestand.

We hebben geluk. Op ons appartement zijn er twee toiletten. Elke heer heeft zijn eigen toilet. Er wonen geen dames. Ik heb het net even gecheckt. Ze staan allebei in de - voor ons gevoel - normale toestand. En toch zijn wij heel beleefde jongens ;-)

2 opmerkingen: