zondag 23 december 2012

Weer niks!

Nu zit ik bijna aan 500 gevonden geocachen en nog steeds is het me niet gelukt om één FTF te hebben. In geocachetaal wil die afkorting First To Find zeggen. En dat lukt me dus maar niet. Ik heb al een hele tijd de account zo ingesteld dat ik nieuwe schatten die in een straal van 30km rond de voordeur verschijnen in de mailbox krijg. Een tijdje heb ik ook actief geprobeerd om dan in mijn wagen te stappen en zo snel mogelijk er naartoe te rijden. Helaas zonder succes, want vooraleer ik uit de binnenstad geraak is er al een kwartier voorbij.

Daar zit het eerste probleem: als je in Antwerpen centrum woont, heb je weinig kans om de eerste te zijn. De meeste schatten verschijnen buiten 't stad. Op de parking dus eigenlijk ;-)

Maar vanmorgen was het anders. De mail zei dat er op 300m eentje was gepubliceerd. Alleen jammer dat ik de mail een half uur te laat gelezen heb. Ik ben er toch naartoe gelopen, want het is bekend terrein. Mijn hernia werd weggehaald in het Sint Vincentiusziekenhuis, dus ik ken de plaats best goed.

Ik kwam ook nog als eerste ter plaatse. Maar binnen 5 minuten had ik gezelschap van een sterke concurrent. Het valt meteen op dat ie geen patiënt kwam bezoeken. Hij parkeert zijn fiets in de nieuwe voortuin van het ziekenhuis net tegen de houten bank waar ik al aan de zoektocht was gestart. Hij kijkt even en knikt, maar zegt niks. Ik vraag: je bent toch niet op zoek naar iets? Waarop hij antwoordt: ja, toch binnen een straal van zo'n vijf meter.

Dat het een sterke concurrent was, zag ik later online. Hij heeft er bijna 5000 op zijn palmares, dat is tien keer meer dan ik. Maar ik zag het ook daar ter plaatse. Hij zoekt meteen op plaatsen die logischer zijn, maar vooral: hij sluit meteen een aantal mogelijkheden uit die ik niet doorheb. Onder de haag moet je niet zoeken want die groeit snel en wordt vaak gesnoeid. Zo had ik het nog niet bekeken.

Binnen enkele minuten haalt ie het magnetisch containertje boven en meteen weet ik dat ik verloren ben. Dan hebben we nog een leuke babbel van een half uurtje. Die wereld is klein, want de schatten en de mensen die ze leggen en vinden zijn vaak bekenden.

Volgende keer beter, zeker? Alleen gebeurt het bijna nooit dat er binnen de ring eentje komt. Wellicht ga ik nog eerder zelf een schat verstoppen dan een FTF te scoren. Jammer dat je je eigen schat niet zelf mag vinden. Dat zou een beetje flauw zijn natuurlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten