dinsdag 27 juni 2017

Locks & Lost Places

Ik denk dat het een jaarlijkse gewoonte zal worden. Sterker nog, ik plan in de toekomst wellicht meer dan één keer per jaar een geocache camping trip die ik alleen met de scooter kan doen. De redenen zijn van praktische aard: ik kan niet (lees: nauwelijks) meer wandelen door rugklachten die een definitief karakter lijken te krijgen.

Daarom dus alternatieve manieren om op reis te gaan en toch mijn hobby te kunnen beoefenen. Lockpicking caches zijn echt de max, maar een partner in crime zou niet passen terwijl ik slotjes aanval. Hij zou zich doodergeren als het te lang duurt en ik zou het slot niet kunnen kraken als iemand vol ongeduld zit te wachten om naar de volgende uitdaging op zoek te gaan.

Daar kwam een tweede idee bij, ook uit praktische overwegingen. Ik doe dat nog maar één jaar en ondertussen heb ik alle lockpicking caches in een straal van 150km gedaan. Dat zegt weinig over mijn skills, maar veel over het lage aantal caches van die soort in België en Nederland. Ik zocht iets nieuws en vond een prachtige tak van de hobby die geocaching heet: lost places. Denk aan oude gebouwen of verlaten industriële sites waar een schat verstopt ligt. Voordeel is alweer dan wandelen niet echt hoeft, en ik kan de plekjes makkelijk met mijn nieuwe cachemobiel bereiken. Ik ruilde mijn wagen enkele jaren geleden al in tegen een 125cc scooter door dezelfde medische klachten. Autorijden gaat moeilijk door de slechte houding en de positie van de voet op het ontkoppelingspedaal. Een retro scooter heeft dat probleem niet omdat je rechtop zit en geen versnellingen bedient.

Dat alles gezegd zijnde: dit is het eerste filmpje dit jaar van een scootertrip waar ik op zoek ging naar zo'n lost places en twee lockpicking caches in Zeeland en iets daarboven. De streek was zo mooi en de mogelijkheden zo legio dat ik wellicht volgend jaar dezelfde plek bezoek. Hopelijk heb ik dan ook zo'n zomerweertje als in dit filmpje :)
(het filmpje bevat spoilers)



4 opmerkingen:

  1. Woaw, super chill! Fijn dat je dit toch kan blijven doen, zo. Je hebt altijd leuke muziek bij je clipjes, Jan :-)
    Veel geocache plezier nog!
    Groetjes, van een boekenjager

    BeantwoordenVerwijderen
  2. What's up, yes this article is really nice and I have learned lot of things from it regarding blogging.

    thanks.

    BeantwoordenVerwijderen