dinsdag 6 september 2011

Barbecue

Vandaag was het aan mij en mijn ventje om de ploeg te voorzien van de nodige spijzen en dranken. 's Morgens samen gaan winkelen in de "Pepe la sal", zeg maar de lokale Delhaize. Iets dat we dus thuis nooit doen, samen winkelen. Maar met een vast patroon op een te volgen boodschappenlijstje lukt dat heel goed.

's Avonds werd het dus barbecue. Ik zorg voor de juiste cuisson (nu kan ik dat woord ook eens gebruiken) en mijn ventje voor de groenten en toebehoren. Bij de keuze van het vlees en de vis voor de barbecue hebben we ons laten inspireren door de slechte gamba's à la plancha die we de dag voordien op restaurant hadden gekregen. Normaal waren die daar altijd heel goed, maar wellicht was er een nieuwe chef die daar geen kaas van gegeten had. We zouden dat dus beter doen op de barbecue.

Mijn ventje had naast de klassieke koude aardappelen met mayonaise tabouleh van bulgur gemaakt. Dat is een beetje exotischer bij dit warme weer. En het werd erg gesmaakt, ik vind dat zelf ook heel lekker. De cuisson was een uitdaging. Om te beginnen is biefstuk lastig op een barbecue, want je wil geen lederen lap en hij moet rosé zijn en niet zwartgeblakerd. Maar dat is goed gelukt.

Helaas was mijn vuur op het einde van zijn latijn toen onze piece de résistence - de gamba's - er op moesten. Opnieuw houtskool opgelegd en het vuur aangewakkerd met zo'n flesje brandstof voor de barbecue en wat later lukte het wel. Het gezelschap heeft er van gesmuld. We hadden wel wat meer beestjes mogen kopen want alles was op. En ze waren dus beter dan in 't restaurant. De gastheer content, dus bibi ook.

Toen is mijn ventje West-Vlaams beginnen spreken en dan wisten we dat het tijd was om te gaan slapen :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten