zondag 18 september 2011

Dieet deel 2

Ik moet af en toe mijn eigen blog herlezen om te zien of er geen stommiteiten in staan. Ik zie er voorlopig geen. Maar er is wel één inhaalberichtje nodig. Op 31 juli, de laatste week dat ik insulinepennen gebruikte, schreef ik dieet deel 1. En nu moet dus een deel 2 volgen, want ik heb die pomp nu al een heel tijdje.

In feite is het dieet niet echt veranderd. Wat wel veranderd is, is de timing, de vrijheid en vooral het gevoel. De vaste tijdstippen van maaltijden behoren helemaal tot het verleden. Ik kan eten wanneer ik wil, maar niet wat ik wil.

Ik heb tijdens mijn vakantie één week helemaal anders gegeten dan thuis. Twee grote maaltijden per dag in plaats van drie. Eén keer 's middags, en één 's avonds. En dat ging perfect. Maar wat ik eet, is dus niet anders. Nog steeds is het voor mij lastig om veel koolhydraten te eten, of snelle suikers. Ik stijg heel snel, en dat voelt slecht aan. Ik daal ook heel snel, dat heb ik gezien in 't ziekenhuis op de loopband, en dat voelt nog slechter aan.

Maar het gevoel is dus heel erg veranderd. Ik bedoel dan het feit dat ik duidelijk veel veel veel fitter ben dan vroeger. Vandaag deed ik een geocache wandeling van een hele namiddag. Dat was vroeger onmogelijk. Mijn endo zegt dat het feit dat de pomp de insuline beter regelt door het basaalpatroon en het feit dat de hoeveelheid insuline gehalveerd is, ervoor zorgt dat ik wel fit geworden ben. En dat was dus niet wat hij verwachtte, hij dacht niet dat de pomp een verschil zou maken op dat gebied. Ik ben daar uiteraard heel erg blij mee.

En nog een verandering: ik zie dat ik eind juli 83kg woog, en bang was om bij te komen. Dat is niet gebeurd, nu 82. Dus al 13 kilo's minder sinds de diagnose. Als ik goed kan tellen is dat een BMI van 25. Help! Ik ben "normaal" :-)

1 opmerking:

  1. OMG.. normaal... hahaha! join the club :-)
    Nee, serieus, je doet dat goed Jan. Je was ook supergemotiveerd om de pomp te gaan gebruiken en met je voeding zit het alvast ook goed; Nice! En je arts heeft ook weer wat bijgeleerd.

    BeantwoordenVerwijderen