donderdag 29 september 2011

Engels

Ik blog nog eens over bloggen.

Ik heb vandaag een eerste pagina in het Engels geschreven. Ik zet ze niet hier, maar ergens anders. Ik heb daar mijn redenen voor. Ze zijn mysterieus :-)

Maar het is dus niet simpel! Hoe leg je een gevoel uit in een andere taal. Ik kan er moeilijk weg mee, maar ik probeer maar. Klinkt het niet dan botst het. De bluts met de buil. Kijk, hoe zou je zoiets bijvoorbeeld zeggen in het Engels? Als je het door Microsoft laat vertalen wordt het "bluts with bolting". Ik denk dat elke Amerikaan in his smile shoots als hij dat leest. Misschien kennen de blogspecialisten hier wel een antwoord op?

In elk geval, het is niet simpel maar who cares? Ik maak hier ook taalfouten in mijn moedertaal dus wat rare zinsconstructies in een andere taal zullen me wellicht vergeven worden. Ik heb er ook duidelijk bijstaan dat ik maar een Belgske ben. Dan denken ze wellicht: voor een Franstalige typt ie nog redelijk Engels...

Maar ik ben dus benieuwd. Ik kwam er een vriend van mij tegen die zichzelf een eenvoudige jongen noemt. Hij heeft geen hoge opleiding genoten, maar ik heb enorm veel respect voor hem. Hij is een pak jonger dan ik, maar hij is al een hele tijd bezig met een boek te schrijven. Hij heeft een uitgever gevonden en ik denk dat die het nu heeft gelanceerd. Ze waren zo tevreden dat hij meteen een contract kreeg voor nog 2 boeken. En hij schrijft dus in het Engels. Chapeau, man! Hat, man! Ja... nog wat oefenen, 'k weet 't.

Enfin, ik ben benieuwd. De mensen die mijn pagina hebben gelezen hebben ze in elk geval wel begrepen. Het zal dus allemaal wel meevallen.

6 opmerkingen:

 1. And know you expect us to knock on our chin until you decide to reveal the text you wrote? I think I'm gonna fall from myself..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. gij zijt ni te doen :-)
  Den tip is Friends of Bill

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb gevonden waar het staat, maar kan het niet lezen zonder een account aan te maken. En aangezien ik daar niet thuis hoor ...

  En passant test ik hier of ik terug kan reageren!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja dus! En het enige wat ik heb gedaan, is mijn cookies eens verwijderen. Moesten er dus nog mensen hetzelfde probleem hebben ... ('t Kan natuurlijk ook toeval zijn, maar toch.)

  BeantwoordenVerwijderen