vrijdag 30 september 2011

Oudjaar

Het is oudjaar vandaag. Je zou het niet zeggen, maar toch is het zo. Mijn boekhouder heeft ooit beslist - God knows why - dat mijn boekjaar afsluit op 30 september. Waarschijnlijk kwam dat beter uit in zijn planning, maar nu zit ik er mee.

Dat is toch altijd wel spannend. Een normaal mens maakt een planning op, wat hij gaat doen het komende jaar, en blikt ook terug op het afgelopen jaar. En ik doe dat dus vandaag.

Het gekke is dat het ook wel belang heeft. Zo zal het saldo op de bankrekening op het einde van het boekjaar belang hebben als je bijvoorbeeld een financiering zoekt. Liquiditeit heet dat dan. Je zal ook beoordeeld worden op de omzet van dat jaar. Dus vandaag was de laatste dag om extra hard te werken. Helaas is dat niet helemaal gelukt :)

Maar het ziet er naar uit dat ik een redelijk goed rapport heb. Geen primus, maar dat was ik nooit. Bij de goede helft zitten is al goed, en het was ooit anders.

Toch blijft het voor mijzelf moeilijk om te rekenen in stukken van een jaar. Ik maak zelf ook statistiekjes van hoe mijn zaakje draait, en dan reken ik toch altijd met de "echte" jaren. Dus ik vier nog eens oudjaar binnen drie maanden. Zoals normale mensen dat doen.

Maar voor nu: laat de champagne maar vloeien (ahum... de Cola Zero) en we doen er nog zo'n jaartje bij.

1 opmerking: