zaterdag 3 september 2011

España

Vanmorgen vroeg opgestaan. Ten laatste om 9u30 moest ik klaar zijn. Toen dat al om 9u bleek te lukken, was mijn ventje verbaasd. Hij kent me inmiddels, en rekent dus minstens een half uur extra tijd. Ik ben toch altijd te laat. Maar nu dus niet. We zitten dus nog een uurtje met de duimen te draaien en vertrekken dan naar zijn zus. We pikken ook de mama op onderweg, dan is ons gezelschap compleet.

De controle op Zaventem verloopt vlot. Wel anders dan verwacht. De 16 pompattributen in mijn handbagage zijn allemaal scherp of nat. Sommigen zelfs beide. Maar het wekt geen interesse bij de douane. Ook het medisch attest is niet interessant. De pomp daarentegen, die is fascinerend. Een jongeman weet niet wat ie er van moet denken. Ik word naar een balie begeleid en de pomp wordt getest op verboden substanties. Een drugtest, net zoals in "grenscontrole" op TV. Gelukkig blijk ik clean te zijn. Een hele opluchting...

De "headcount" in het Vueling toestel loopt goed fout. Een mooi meisje loopt door de gang en drukt op een knopje van een klein mechanisch tellertje elke keer als ze een hoofd ziet. Het resultaat is niet bevredigend, want haar mooie vriendin herhaalt de procedure. Weer mis. Andere methodes worden getest. Een meisje probeert het zonder toestel. Misschien moest het dringend gesmeerd worden. Nog een ander meisje gebruikt de kleuterjufmethode. Ze wijst ieder hoofd aan met het vingertje.

Zeven pogingen en twintig minuten later verontschuldigt de piloot zich in zijn beste Engels. De telling aan de gate kwam niet overeen. Misschien is er een terrorist vanop het tarmac binnengeglipt. Maar dan sluit een meisje toch de deur. Ofwel is de telling opgelost, ofwel wil men er niet van wakker liggen.

Een dikke twee uur later landen we in Valencia. Het regent. Maar dat gaat niet lang duren zie ik op de iPhone. We nemen het goede weer mee naar Spanje, want vanaf zondag is het 30 graden en een zonnetje...

2 opmerkingen: