zaterdag 8 oktober 2011

Konijn met

gekonfijt knoflook, salie en rozemarijn. Zonder pruimen bij ons. Dat heeft mijn ventje vanavond klaargemaakt voor mij en het gezelschap. Het gebeurt wel vaker dat hij vrienden uitnodigt en dan een maaltijd klaarmaakt. Maar minder dan vroeger. En dat ik daar een actieve rol in speel, dat gebeurt ook minder dan vroeger.

Alles heeft te maken met de verbouwing van ons appartement. We wonen nog wel in het oude appartement, en daar kunnen we perfect mensen ontvangen. Maar de verbouwing neemt gewoon veel vrije tijd in beslag en daarom komt dat er niet veel meer van.

Maar dat gaat snel veranderen. Deze week werd de nieuwe keuken geplaatst. Het zou mogen, want we zijn inmiddels bijna 2 jaar ouder sinds we in januari 2010 de handtekening plaatsten op de verkoopsovereenkomst. Ik heb me niet gemoeid met de keuze van de keuken. Ik weet dat ik daar weinig belang aan hecht, maar mijn ventje des te meer. Dat was in de rest van de woning ook zo. Ik kies geen kleuren, vloerbedekking of inrichting. Enkel indien het iets technisch is, telt mijn stem. Ze heeft dan wel vetorecht. In de woonkamer had ik geen enkele eis, als ik maar een projectiescherm mocht hangen. All the rest, it's up to you. De keuken was een onbeschreven blad, maar de afwasmachine die de resterende tijd projecteert op de vloer, die vond ik wel de coolste :-)

Maar nu kunnen we er tegenaan. Nieuwe keuken, nieuwe mogelijkheden. We hebben meer plaats, nieuwe toestellen, toeters en veel bellen. Als alles goed is, verhuizen we binnen een goeie maand.

En misschien komt bij mij ook weer de kriebel terug om me achter het fornuis te zetten. Ook daar zijn we erg verschillend. Ik haat recepten, ze voelen aan als instructies. Iets in mijn hoofd slaat tilt bij een opsomming van items die je moet doen. Maar dat wil niet zeggen dat ik er niks van bak. Als je dat soort input moeilijk accepteert, moet je natuurlijk wat creatief zijn en vanalles zelf proberen. Mijn kalfszwezeriken met een roomsausje worden altijd gesmaakt. Sommige mensen vragen ze op bestelling :)

We zullen zien. Vanaf december is restaurant Chez Jean et Werner ouvert! Oei, dat had ik beter niet gezegd. Ik weet nog altijd niet wie allemaal meeleest, remember? Straks komen er wel voornamen terecht in de reacties. Dan ben ik de pineut ;)

4 opmerkingen: