maandag 24 oktober 2011

Martino

Je zou dus denken dat een bruine boterham een bruine boterham is. Fout! En dat heb ik dus vandaag gemerkt. Gezien en gevoeld. Om 13u30 at ik een martino (met een bruin broodje, zoals het hoort) en ik kan nu zien op het grafiekje wat die heeft gedaan in mijn bloedsuiker.


De eerste golf is het ontbijt, drie volkoren boterhammen. De tweede is dus een martino, evenveel koolhydraten als drie volkoren boterhammen. Maar hij stijgt dus meer, en dat is niet erg, maar het ging wel heel snel. Op een klein half uurtje verdubbeld. En dan word ik dus moe en lui en mottig in mijn hoofd. Wat ik dus al lang voel soms overdag, maar nooit kan vastpinnen.

Ik was een half uurtje op bed gaan liggen omdat ik me niet goed voelde. Dan was het ineens beter en dan ik zag dit grafiekje (maar dan op de pomp) en dat verklaart dus veel. Het kleine stukje dat steil omhoog gaat voor 14u, dat voel ik. Niet de hogere waarde (157 is best nog heel OK!) want dan voelde ik me weer prima. Maar die kleine, korte stijging, dat is den deugniet.

Wat hebben we geleerd? Uitkijken met martino's zeker? Maar ook dat ik nu mooie grafiekjes heb: Dagoverzicht vandaag

1 opmerking:

  1. en nu eens uittesten of je hetzelfde effect bekomt als je jouw martino 's avonds zou eten.. Ben benieuwd!

    Het is toch wel straf hè, die sensor. Je leert inderdaad heel veel uit de grafieken en wat voeding/insuline met je lichaam doet.

    BeantwoordenVerwijderen