zondag 23 oktober 2011

We hebben een datum

Nee, we gaan niet trouwen. We zijn ook niet zwanger. We gaan verhuizen !

De laatste weekends zullen nog druk worden. Druk, druk, druk. Want het laatste schilderijtje moet aan de muur hangen. Anders verhuizen we niet. Het zijn niet mijn woorden ;-)

Mijn taak is dan vooral zorgen dat de electriciteit overal werkt. Of zo goed als, want we hebben spookelektriek. Zo noemt men dat in Antwerpen. Ik werkte vroeger samen met een electricien bij de renovatie van studentenkamers. Overal in Antwerpen ligt er 3-fase 220V electriciteit. Dat is wellicht Chinees, maar het komt er op neer dat als er een zekering springt, je plots sommige toestellen op halve kracht kan laten werken. Of op 1/3 van de spanning. Voor een gloeilamp is dat geen ramp, die zal dan zachter schijnen. Maar electronische toestellen hebben dat toch liever niet! Maar dat kunnen we wel omzeilen.

19 november is V-day. Omdat we verhuizen van nummer 6 naar nummer 2 in dezelfde straat, gaan we geen verhuiswagen huren. Dan zouden we alles met een ladderlift in de wagen laden, de wagen in achteruit zetten en 30 meter verder weer uitladen. Dat is een beetje onnozel. Het worden dus 2 ladderliften en veel volk. Want overal moet je 2 mensen hebben die de 2 liften laden/lossen.

We hebben parkeerverbod aangevraagd voor een lengte van 60m. Dat wordt lachen. Ik wil de eerste Antwerpenaar nog ontmoeten die rekening houdt met een parkeerverbod. Toen de keuken werd geleverd hadden we 30m nodig. Het bord stond er 24u op voorhand, maar over de lengte van 30m was er op het moment van de waarheid geen enkele plaats vrij. Er kon nog geen fiets tussen. Mijn ventje zei bij de aanvraag van het verbod deze keer dat het in onze straat erg is. Ach meneer, antwoordt de agent, dat is in heel Antwerpen zo. We hebben dan maar een late voormiddag gekozen. Zo hebben de takeldiensten toch een uurtje of 3 tijd om 60m wagens weg te slepen.

Ik kijk er al naar uit ;-)

2 opmerkingen:

  1. Een tip: berg het bewijs van die aanvraag van die borden NIET op in de te verhuizen of verhuisde dozen! Blijkbaar moet je dat document kunnen voorleggen, want anders doen ze niets.

    Zijn jullie al aan het inpakken? :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat klinkt alsof je daar ervaring mee hebt :)
    Nee, we zijn nog niet aan 't inpakken, nog aan 't verbouwen !

    BeantwoordenVerwijderen