vrijdag 28 oktober 2011

Werkman

Dat ie dat goed doet, mijn ventje!

Maar het is noodgedwongen. Eén maand na de aankoop van ons appartement kreeg ik mijn DB type I diagnose. Een half jaartje later een operatie aan de rug. Ik moest de klusjesman van dienst worden, maar het is een beetje in 't water gevallen. Uiteindelijk heb ik me moeten beperken tot de electriciteitswerken. En dan nog die stukken die je kan doen zonder teveel in de hoogte te werken.

Maar de rest moest ik dus achterwege laten. Een groot stuk van de verbouwing lieten we doen, omdat het toch gespecialiseerd werk was. Muren uitbreken, verplaatsen, opnieuw bezetten... Nee, dat lukt dus niet.

Maar dat is het grove werk. De afwerking was wel voor onze rekening. En dat kwam dus in de handen van mijn ventje. En die heeft dat heel goed gedaan. Inmiddels kan hij overweg met zowat alle gereedschap dat een klusjesman nodig heeft. En niet het kleinste! Ik heb een zware elektropneumatische boorhamer om keiharde muren en plafonds te doorboren. En die was nodig. Zelfs de valse plafonds werden blijkbaar in de jaren '60 in gewapend beton gelegd. Bij ons dan toch. Maar dat is dus geen probleem meer voor mijn klusjesman :-)

Ook een diamantslijpschijf hanteert ie met gemak. Een aantal voegen in de keukenmuur dienden geslepen te worden om wat extra bekabeling te leggen. Ook die muur was knoerthard, maar no problem. Oordopjes in, veiligheidsbril op, en "stilletjes" laten doen. Niks is te moeilijk of te zwaar geweest.

En vandaag kwam er nog een mooi voorbeeldje. Ik wist zelf niet hoe ik het zou oplossen. Een houten plint is te groot. Er moet een stuk op maat uitgezaagd worden zonder de plint van de muur te verwijderen. Hij ging de plint te lijf met een kleine houtboor en een diamantslijpschijf. Neen, dat dient daar niet voor, maar het resultaat is perfect. Een mooie uitsparing voor een stopcontact. Alsof het nooit anders is geweest.

Voor iemand die voordien enkel een gaatje in de muur kon boren om een schilderij op te hangen, ben je een ware doe-het-zelver geworden.

Ge doet dat heel goed, ventje. Kus van de meester en een bank vooruit. ;-)

2 opmerkingen:

  1. Al doende leert men dus hé. Schitterend, bij jullie volgend huis of appartement doen jullie gewoon alles zelf :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bravo voor het ventje! Je mag fier op hem zijn. Koken EN klussen: houden!

    BeantwoordenVerwijderen