donderdag 27 oktober 2011

Deal

Ooit heb ik een geweldige deal gedaan. Het is lang geleden, dus nu kan ik het wel vertellen. Mijn Atkinswebsite had ik gemaakt omdat ik zelf veel voordeel haalde uit het dieet. Ik was heel wat kilo's kwijt en ik voelde me veel fitter. Overdag was ik nooit nog lui of moe. En ik vond het zo raar dat er niets over gekend was. Toch niet in België.

Ik was inmiddels lid van enkele discussiefora in Nederland en Amerika. Zelf had ik een forum gestart, en daar kwamen de eerste Belgen langs die het dieet wilden proberen. En dat ze bij mij terecht kwamen, dat was niet moeilijk. Ten eerste, omdat je via Google altijd op mijn site terecht kwam (er was gewoon niks anders), maar ten tweede (en vooral) omdat ik de domeinnaam www.atkins.be had aangekocht.

Het nadeel was wel dat mettertijd mensen ook gingen denken dat ik de firma Atkins Nutritionals vertegenwoordigde. Want www.atkins.com en www.atkins.nl brachten je direct naar dat bedrijf. En hun bedoeling was natuurlijk vooral om dieetboeken en dieetproducten te verkopen.

Het dieet werd een hype, en ook een klein beetje in België. Ik kreeg een mailtje van een dame die zei dat ze mijn domeinnaam wou kopen. Eerst dacht ik dat het spam was, dus ik negeerde het. Maar ze bleef berichten sturen en ik merkte dat ze het meende.

Ik antwoordde dat de naam niet te koop was, want ik was gehecht aan de site en het forum. Ze bleef aandringen en in één van haar berichten deed ze een bod. Ze wou 500$ betalen voor de domeinnaam. Enkel de naam dus, niet de website natuurlijk. Ik antwoord dat ik er echt niet aan denk. Dat ik zelfs voor het tienvoudige de naam niet wil verkopen.

Een week bleef het stil. Plots een mailtje: ze deed een nieuw bod, dit keer dus effectief tien maal zoveel: 5000$ ! Aan de mail hing de procedure voor de overdracht van de domeinnaam via dns.be, de registrator van namen in België.

Ik leg dit voor aan enkele leden van het forum, en ze zeggen allemaal direct: doen! 5000$ is niet niks, en al wat ik moest doen was een andere naam kiezen. De website en het forum bleven wat ze waren, alleen onder een andere naam. En ik zou geen last meer hebben van de verwarring over mijn betrokkenheid met Atkins Nutritionals.

Ik heb het dus gedaan, 5000$ stond binnen enkele dagen op mijn rekening. En dit was geen Mr Mike, dit was echt. Het bedrijf dat de naam kocht was domainnamebrokers.com, dat is een handelaar in domeinnamen. Enkele weken later zag ik dat ze de naam hadden doorverkocht aan Atkins.com (het bedrijf Atkins). Waarschijnlijk met nog heel wat winst, maar dat kon me niet veel meer schelen.

Dan heb ik de opbrengst gebruikt (OK, een stukje ervan) om te adverteren op Google. Ik zag dat de nieuwe website Atkins.be niks voorstelde, het was één vertaalde pagina van de Amerikaanse site. Ik vond dat jammer, want mensen die het écht wilden proberen kwamen niet meer bij ons terecht. Door het adverteren op Google kreeg ik veel meer bezoekers dan vroeger op de eerste locatie. En ik vond mijn naam ook beter: www.atkinsfan.be. Het was duidelijk dat ik een fan was, maar niets met het bedrijf te maken had.

En dan zijn we ne keer goed gaan eten ;-)

3 opmerkingen:

  1. Speaking of a good deal!
    Ik heb een klein vermoeden dat het etentje koolhydraatarm was?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ze gaan er zelf ook wel een aardig centje mee verdiend hebben zeker, maar daar mag je dan inderdaad niet meer aan denken. Gelukkig zijn met uw deel en er leuke dingen mee doen.

    BeantwoordenVerwijderen