donderdag 15 december 2011

Griep

zal ik dit jaar niet krijgen. Ik krijg het eigenlijk bijna nooit. Ik kan me zelfs niet herinneren wanneer de laatste keer is geweest.

Maar dit jaar dus zeker niet. Ik heb van meneer doktoor Agrippal gekregen. De beruchte griepprik. Hij vindt het heel belangrijk dat ik die laat zetten. Eerst een voorschrift gekregen, dan opgehaald bij de apotheek en nu moet ik terug om de prik te ontvangen.

Bij mijn periodiek bezoekje bij de dokter vorige week kwam het plots ter sprake. Of hij me dat al had voorgesteld. Hij moet dat immers doen bij zwangere vrouwen, oudere mensen en chronisch zieken. Ik schrok niet van dat woord, maar hij dus wel. Meteen verontschuldigde hij zich dat ie dit label op mij had gekleefd. Maar dat moest ik niet persoonlijk nemen, medisch gezien ben ik dus een chronisch zieke.

Gelukkig voelt het zo niet meer. Nadat ik mijn diagnose kreeg was het wel even anders. Zelfs een hele lange "even". Het gevoel dat ik had met de inspuitingen was zeker dat van een chronisch zieke. Ik kon geen stap meer zetten of ik was moe. Het heeft geduurd tot de insulinepomp tot het beter werd. En nu durf ik zelfs zeggen dat ik me opnieuw helemaal normaal voel. Dat ik na een zondagnamiddag geocachen moe ben, is een zegen. Niet dat ik graag moe ben, maar voor mijn diagnose zou ik even moe geweest zijn na zo'n namiddagje wandelen. Ik moet dus behoorlijk normaal zijn nu :-)

Maar dat het dan chronisch ziek moet heten, het zij zo... Ik voel wel dat de minste verkoudheid nu twee weken kan aanslepen, terwijl dat vroeger op een dag of twee verslagen was. Wellicht zou het met de griep even erg zijn, volgens de dokter. Hoewel hij beweert dat ik niet zieker zou worden dan een patiënt die geen diabetes heeft, maar de kans op complicaties zoals een longontsteking zou veel hoger zijn.

Dus hup, nu terug naar de dokter. Allee, morgen eerste werk. Dan prikt ie me ik weet niet waar, en ik ben safe voor één jaar.

3 opmerkingen:

  1. De prik is in de arm. En dat je helemaal niét de griep gaat krijgen is niet zeker.. heb hem wel gezegd mét prik.. hopelijk jij niet ;) xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb 't gevraagd, Samantha. Hij zei dat ook, het kan dus dat je de griep krijgt met die prik. Maar volgens hem is die kans zoveel malen kleiner dan dat je gewoon de griep krijgt zonder prik. Hij beweert nog maar enkele patiënten gezien te hebben waar het fout liep. Ge hebt veel pech gehad, vrees ik...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja amai precies :p ochja khoop dat bij u werkt!

    BeantwoordenVerwijderen