donderdag 26 januari 2012

Phantom

Nu zondag dichterbij komt is het tijd om alle oude spullen van onder het stof te halen. Nu, oude spullen, dat valt reuze mee hoor. Ik besliste begin 2009 om weer DJ spullen aan te schaffen omdat ik die hobby weer wilde gaan beoefenen. Mijn pancreas en enkele hernia's waren uiteindelijk niet akkoord, maar mits de nodige hulp van wat stoere venten lukt het nu wel om de muziekinstallatie op te stellen.

Het neusje van de zalm vind ik wel de 2 Phantom spots die ik later heb gekocht. "Movingheads" heet dat eigenlijk. Bewegende hoofden dus. En dat doen ze, bewegen! Wat ik hier zo leuk aan vind is dat je ze kan programmeren met een DMX sturing, dat is een toestel met veel knopjes en schuifregelaars. Je kan er zowat alle lichteffecten mee besturen, en het leuke is dat je de effecten ook samen dingen kan laten doen. In mijn geval laat ik de movingheads met de vaste spots dezelfde kleur vormen. En soms doen ze helemaal hun eigen ding, maar elk stapje, elk kleurtje, elke positie die de spot inneemt kan je programmeren.

En laat dat nu net mijn hobby zijn, programmeren! Het spreekt dus voor zich dat het geheugen van de DMX sturing in no time vol zat. Nee, eigenlijk zit het aantal stapjes dat mogelijk is met de paar spots die ik nu heb vol. Je kan er 32 toestellen op aansluiten en ik gebruik er nu nog maar 3 (de 4 vaste spots zijn 1 "toestel"). Misschien tijd voor wat nieuwe speeltjes? Grapje!

1 opmerking: