donderdag 15 maart 2012

Move on

Of ik geschrokken was van het bericht? Ik kreeg de kans niet, want ik was het nog aan 't lezen toen je belde. Maar geschrokken? Neen, niet echt. We wisten dat dit moment wellicht ooit ging komen, dus schrikken doe je niet als het dan gebeurt. Dat het sneller was dan verwacht, ja dat zou kunnen... ik sta er niet dichtbij dus dat zie ik niet.

Die ene zin kwam hard aan, dat zal wel zo zijn. Je moest me er op attent maken en dan besefte ik het. Dat moet moeilijk zijn om lezen, het staat er nu zwart op wit.

Of het een antwoord verdient hangt van jou af. Het moet in ieder geval oprecht zijn, niet louter een geruststellend berichtje dat alles OK is, dat je er vrede mee neemt. Als het niet zo is, moet je dat ook niet zeggen. De bal ligt niet in jouw kamp want het was niet jouw beslissing.

De hoepel waar je door moet is breder dan je denkt. De wijze woorden die je me toeschrijft zijn niet van mij, ik heb ze ook maar gehoord van een vriendenclub. Aanvaarden wat je niet kan veranderen. Dat lukt jou volgens mij veel beter dan je zelf denkt. Ik weet in elk geval dat het ooit anders was. Dit zou vroeger een zware donderslag geweest zijn, en nu ga je er gewoon mee om.

Het is niet makkelijk, maar moeilijk gaat nu ook. Het doet pijn, maar je kan het een plaats geven. Dat rare zinnetje krijgt pas betekenis als je er in slaagt. Maar dat doe je wel, en daar mag je trots op zijn. Ik weet dat ik het ben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten