woensdag 4 april 2012

GoPro

Dit kleine cameraatje heet GoPro HD Hero 2. De sportieveling die spectaculaire sporten beoefent kan de camera bevestigen met allerlei straps of stickers.

De motorcrosser of mountainbiker monteert hem op zijn helm. Als je van surfen, skiën of snowboarden houdt, kan je hem op je surfplank of aan je ski's bevestigen. Als je uit een vliegtuig springt kan je hem op je hoofd bevestigen of met een harnas om je lichaam bevestigen.


Helaas doe ik al die dingen niet. En uiteraard wil dat niet zeggen dat ik hem niet gekocht heb. Het blijft gewoon heel leuk speelgoed en ik heb hem al enkele keren gebruikt om te geocachen.

Zo draag je het ding op je hoofd. Toen ik in de brug over de ring van Antwerpen ben gekropen of vorige week in het fort van Wilrijk had ik hem op. Ik zag er uit als een idioot maar niemand zag dat, want het was toch pikdonker. Ik zag er dubbel uit als een idioot omdat ik dan ook nog een hoofdlamp droeg onder de camera. Helaas is er geen nightvision voorzien dus ik moet bijlichten om beeld te hebben. En om zelf iets te zien, natuurlijk.

Maar de resultaten zijn echt wonderbaarlijk. Het ding neemt 4 uur full HD beeld op en het heeft een breedhoeklens, dus alles wat je voor je ziet in een boog van 170° komt in beeld. Als je dat wilt, kan je tot 120 beelden per seconde opnemen, en zo kan je hele mooie slowmotionfilmpjes maken. Ofwel laat je het elke paar seconden een 11 megapixel foto maken. Als je thuiskomt heb je dan een collectie van een paar honderd foto's waar je de mooiste uitkiest. Of je plakt ze aan elkaar, want ook timelapse ondersteunt ie.

Maar het leukste truukje moet ik nog uittesten. Ik wil hem graag monteren op de A.R. Drone, dat is die quadricopter die onder het stof ligt hier. Ik ben heel benieuwd wat voor mooie luchtfoto's en -beelden je kan maken als je deze twee speeltjes aan mekaar plakt. Nu nog een mooie locatie zoeken. Ik denk eigenlijk aan het fort van Wilrijk, maar deze keer overdag dan.

Den tiener maakt plannen :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten