donderdag 5 april 2012

'H'alt

Deze geocache wil ik echt doen. Het lijkt op mijn idee van gisteren. Een camera en een quadricopter aan mekaar plakken en zien wat er gebeurt. Twee hobby's (allee anderhalf) in één klap. En nu vond ik er nog eentje.

Een geocache zoeken van terrein 2 (op een schaal van 1 tot 5) en moeilijkheid 2 (idem schaal) zal mij ondertussen wel lukken. Maar dit is een speciale. De persoon die de schat heeft verborgen vraagt expliciet om een foto te nemen op de cacheplaats. Normaal is dat not done, want je zou de vindplaats verraden. Maar hier is het een deel van de opdracht.

Dit soort van foto kan je er nemen. Het is dus ergens op de ring van Antwerpen. Het is een "mystery" cache dus de startplaats is niet exact gekend maar ik vermoed dat het bovenop de Kennedytunnel moet zijn. Net op de plaats waar de ring onder de schelde gaat.

En dat wou ik al eens proberen. Met mijn timelapse probeerseltjes had ik tot nu toe wat wolken en een verhuisladder in beeld. Maar een filmpje van de ring als de avond valt is volgens mij heel mooi. De sluitertijd van het fototoestel moet lang zijn. Daardoor worden bewegende objecten wazig en vaste objecten scherp. De verkeersborden zijn dus scherp en de lichten van de auto's worden lijnen. Als dat gaat bewegen, dat wil ik zien.

Dat ik dan als een idioot een half uur bovenop de ring moet staan met een fototoestel, statief en laptop, dat nemen we er bij. En bij valavond zal niemand het zien. Het is blijkbaar toch een redelijk rustige plek.

Als ik nu genoeg van die onnozele ideeën hier neerschrijf ga ik er ooit echt één doen :-)

Ah ja, er is een opgave die je eerst moet doen, anders was het geen Mystery cache. Waar zitten die slimmeriken hier? Help mij ne keer:2 opmerkingen: