woensdag 27 juni 2012

Diabetesforum

Ik zocht antwoorden voor mijn chronische ziekte. Dan typ je dat in in Google, zo doet de onlinegeneratie dat. Mijn endocrinoloog had me net gezegd dat ik in aanmerking kwam voor een insulinepomp. Google zei eigenlijk maar één ding in vele aparte zoekresultaten: diabetesforum.be

Dat ik me vandaag net één jaar geleden daar registreerde heb ik me niet beklaagd. De overgang naar de pomp ging heel vlot en dat had ik mede te danken aan de vele mensen die me op het forum hebben geholpen. Toen ik in het ziekenhuis terecht kwam om de pomp op te starten, wist ik eigenlijk alles al. Niet de details van hoe de pomp werkt, maar de rest wel. En daar schrokken de mensen van.

Dat ik daarna ook de echte mensen ontmoette die achter die gekke nicknames zaten, dat was meegenomen. Meer dan dat, want enkelen zijn nu hele goede vrienden geworden. De afspraken in de diabetescafé's en lunchkes zijn er allemaal op gevolgd. Ik heb geleerd hoe je dat deftig moet doen, zo lunchen. Dat het niet een boterham in je mond stoppen is en dan weer naar huis rijden. Je moet er je tijd voor nemen ;-)

En van een Hollandse madam met een gekke loginnaam leerde ik bloggen. Daarom lees je dit hier. Ik leerde ook dat het geen Hollandse was en snapte pas maanden later waar die loginnaam vandaan kwam.

Wie zegt er dat de onlinegeneratie asociaal is? Ik heb nog nooit zo veel afspraken gehad sinds ik op het forum zit :-)

1 opmerking:

  1. Je bent dan ook een meerwaarde op het forum, dzjandzjox. En we leren van mekaar hè. Dat er nog veel meetings mogen volgen. Want dat heb je met chronische ziekten: voor altijd.

    BeantwoordenVerwijderen