maandag 25 juni 2012

How's that working for you?

Ik ben grote fan van dr Phil. Het is Amerikaans en vaak een beetje klef. Wellicht te conservatief en voor ons vaak minder toegankelijk omdat we de actualiteit anders beleven dan in Amerika. Maar hij is een geweldige psycholoog en dat zinnetje komt heel vaak terug. Het blijft ook hangen omdat het zo vaak van toepassing is.

Als je in een meningsverschil je gelijk wilt halen ten koste van alles, kan je heel hard om je heen slaan. Je kan iedereen en alles de schuld geven van wat er fout loopt. Dat is een strategie die niet deftig is, maar als je nu echt voor jezelf ervan overtuigd bent dat je gelijk hebt, moet je doorzetten.

Tot je op een punt komt dat je eigen strategie jezelf onderuit haalt. Niet iedereen is ermee gediend om de schuld te krijgen van dingen die fout lopen. Zeker als je mensen nodig hebt die gemotiveerd moeten zijn voor je eigen bestwil is je strategie misschien niet de beste. Als je dat toch blijft doorzetten terwijl je de afgrond nadert zou ik denken dat je even nadenkt over het plan. Wat is je strategie waard om te bekomen wat je wilt, terwijl al jaren blijkt dat het effect het omgekeerde is van wat je wilt bereiken.

Een schuldgevoel aanpraten is geen motivator voor mij. Boze berichten vol frustratie ook niet. Ook nu het al vele minuten na twaalf is dringt het niet door.

How's that working for you?

1 opmerking: