dinsdag 31 juli 2012

Caching in the dark

Terug wat aandacht nodig voor de hobby. Voor één van de natuurlijk. De volgende uitdaging is een behoorlijke. Als je alleen dit lijstje leest, weet je meteen dat het om een behoorlijke schattenjacht gaat:

Best kan U volgende zaken aan uw geocache-uitrusting toevoegen:

*Een degelijke (zak)lamp inclusief reservebatterijen.
*Topomap van de streek kan handig zijn.
*Een vergrootglas.
*UV licht(je) Indien dit echt niet lukt,mail ons en u kan er eentje lenen.
*Een kompas.
*Een thermos gevuld met heet water.
*Voorzie u van kledij aangepast aan de weersomstandigheden en het seizoen.


En meteen zie je er ook een zaklamp en een UV lamp bijstaan. Het is dus een echte nachtcache. En wat voor één. Ik heb enkele logs gelezen van mensen die geklungel in de jungle gedaan hebben, of op z'n minst een poging deden. Er is zelfs een ploeg die tot 5u 's morgens gewandeld heeft.

Ik denk niet dat ons gezelschap het zo ver zal drijven, maar je weet nooit. In het heetst van de strijd wil je niet opgeven, dat is nu eenmaal eigen aan de echte geocacher. En dat zowel de cache zelf als het terrein beoordeeld wordt met 3.5 op 5, dat maakt het meteen de moeilijkste die ik tot nu toe probeerde.

Gelukkig heb ik een goede UV zaklamp gekocht na onze vorige echte nachtcache. Ik spreek over echte nachtcaches als je ze niet overdag kan doen. Dus die avonturen die ik zelf alleen heb gedaan met de zaklamp tellen niet echt mee als nachtcache. Ze worden aangeraden om 's nachts te doen, maar overdag werken ze ook. Deze dus niet, want de tips zijn onzichtbaar in daglicht. Enkel de UV zaklamp tovert ze tevoorschijn.

En net een weekje later is 't cache weekend in de Ardennen. Een kleiner gezelschap maar wel twee keer overnachten in de iglotent. Voor de rest de statiestieken opsmukken. En genieten van de hobby natuurlijk. Ik overdrijf toch nog niet hé?

En wat als... ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten