dinsdag 10 juli 2012

Station hotel

Groot en oud chique. Zo kan je het hotel omschrijven dat ik had uitgekozen om de maandag aan de dinsdag te kleven zonder dat er verplaatsingen nodig zijn. Erg kieskeurig moest ik niet zijn, want een overnachting met simpel ontbijt is het enige wat ik zocht. En dat het dicht in het centrum ligt, is meegenomen natuurlijk. De minibar zorgde voor een klein vodka moment. De consumpties zijn gratis, zo stond vermeld op de website. Het vodka moment was meteen over toen bleek dat er twee blikjes Cara Pils in lagen. Zelfs toen ik nog wel alcohol dronk, zou ik me daar niet aan gewaagd hebben.

Waarom er een hardnekkig gerucht rondhing dat ik voor de firma Jan De Nul werk, dat weet ik niet. Ik heb het enkele keren moeten ontkennen bij twee mensen van het hotel. Het enige dat ik kan bedenken is dat mijn voornaam ergens in het vakje Firmanaam terecht kwam. Het is wel een bedrijf van de streek, dus wellicht had men ooit gasten die er werkten.

Ondanks het nachtlawaai heb ik toch meteen de kamer besteld voor de komende weken. Het is niet diezelfde kamer, ik krijg er eentje aan de achterkant van het gebouw. Dan zou ik minder last van de feestbeesten moeten hebben. Hoewel, het feestbeest dat me nu wakker heeft gehouden logeerde in het hotel. Dan helpt het ook niet veel, die nieuwe kamer.

De factuurnummer verraadt dat men niet gewoon is om die documenten uit te schrijven. Ik kreeg nummer 7, dus niet veel mensen hebben dit al gevraagd dit boekjaar. Ook het feit dat de factuur letterlijk uitgeschreven werd, dus met pen en papier, zegt ook al iets. Maar dat is een detail, de komende overnachtingen zullen trouwens gebundeld worden op één document. Dat maakt alles wat eenvoudiger.

Ik ging alleen op pad. Alleen gaan eten en daarna alleen naar de AA. En dat voelt helemaal niet vreemd, want het voelt niet alsof ik alleen ben. Ik was ook in aangenaam gezelschap gisterenavond. Het lijkt een beetje vakantie op deze manier.

Vanmorgen ging het dan een beetje mis. Ontbijten zonder donker brood is moeilijk voor de suikertjes. Om 10u kreeg ik gelukkig een waarschuwing van de sensor. Hypo's kan ik nu wel missen in de nieuwe omgeving. Anders ook natuurlijk, maar nu ben ik even heel blij met de sensor.

Ik ga het snel gewoon zijn. Het werk, de stad en het Station Hotel. Alleen moeten ze iets aan die naam doen, want het klinkt bijna als een hotelletje waar je kamers per uur kan boeken. Voor alle duidelijkheid, dat is het dus niet. Ik kom er alleen om te slapen en snel een ontbijtje te nemen. Een beetje quality time zonder in de file te staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten