woensdag 15 augustus 2012

Rent-a-little-Car

Dat gaan we dus niet meer riskeren. Vorige keer deed ik dat wel en toen heeft het veel centen gekost. Met een wagen rijden die niet gekeurd is mag je niet. Je mag enkel je voertuig verplaatsen tussen je woonplaats, de garage en de autokeuring. Vorige keer deed ik dat niet, en ik bleef nog een hele tijd rijden toen ik de boete al gehad had. Daarna werd ik opnieuw betrapt en dan kwam er een politierechter aan te pas.

Nu dus niet, maar dan zit ik dus zonder auto. Daarom ging ik langs bij Rent-a-Car om dit leuke ding te huren voor een tijdje. Meteen was er een organisatorisch probleem. De reservatie op de website was perfect verlopen. Helaas komt er enkel een afdruk van de ingegeven velden uit mijn printer. Echt gegevens verzenden doet het niet. Daarom moest de dame alles overtypen van de afdruk. Daar kwam nog bij dat ik al klant was, maar mijn B2B contract is verloren gegaan. Ik werd opnieuw beschouwd als een particuliere huurder. Dat is niet erg, maar dan moest ik wel even 950€ voorschot ophoesten. Het zij zo, ik had niet veel keuze.

Dat mijn paspoort vervallen was, daar kon de dame in kwestie natuurlijk niets aan doen. Dat ik het deze week vernieuwde, daar had ze ook geen boodschap aan. Die info heeft tijd nodig om door te sijpelen. Dat ik telkens als meneer Moussaf uit de computer kwam, daar kon ze ook niks aan doen. Is mijn vervallen paspoort verhuisd naar die meneer? Ik weet het niet. Zonder paspoortnummer lukte het wel.

Ondertussen zijn we op pad. Het verbruik is niet te geloven. Zouden normale mensen altijd zo weinig benzine nodig hebben? Mensen met zo'n autootje misschien wel. Je kan er ook niet echt mee rijden, het is meer meebewegen met de stroom. Wellicht is dat niet het belangrijkste dit weekend. Wel dat het met zijn minimale uitrusting toch airco heeft. Als het 34° is aan de Lesse, zullen we daar blij mee zijn.

2 opmerkingen: