dinsdag 4 september 2012

Change

Zijn jouw beslissingen weloverwogen? De mijne nooit. En dat vind ik best wel straf. Maar ik denk niet dat het zo ongewoon is.

Ik koos eerst een richting in het hoger onderwijs die niets met informatica te maken had. Ik deed dat omdat ik toen het idee had dat ik niet als saaie nerd door het leven wou gaan. Dat is dom, want ik wist dat ik erg goed was in informatica. Dus logisch gezien zou ik beter een studierichting informatica gekozen hebben.

Ik kocht een eigen huis. Mijn plek onder de zon. Ik deed dat omdat ik meer ruimte wou en omdat ik huurgeld verspilling vond. Ik moest een zware afbetaling doen met een klein loon. En veel renoveren want binnen mijn budget kon ik enkel een bouwvallig ding kopen. Enkele jaren later kwam er een outing en een vriend met een appartement. Het huis was overbodig en ik deed het van de hand.

Ik werkte als bediende en deed het werk graag. Het kleine bedrijfje werd overgenomen door een ander klein bedrijf. In het nieuwe bedrijf kon ik niet aarden. Daarom werd ik zelfstandige. Ik deed hetzelfde werk op zelfstandige basis. Het was moeilijk om een zaak te starten. Als je het financieel bekijkt, had ik beter gewoon een nieuwe job gezocht als bediende.

Deze drie beslissingen zijn fout geweest. Ze waren fout omdat de redenen waarom ik ze nam fout waren. Maar ik heb er geen spijt van. Ik zou ze misschien nu niet meer nemen, misschien ook wel. Het huis was uiteindelijk mijn droomhuis en ik heb er goede herinneringen aan. De beslissing om zelfstandige te worden was één van de beste beslissingen die ik ooit nam. Maar de redenen waarom waren ondoordacht. De studiekeuze zou ik niet herhalen. Maar ook daar heb ik geen spijt van. Ik weet dat de keuze fout was omdat ik ze gemaakt heb. Ik ben geen ingenieur geworden, maar informaticus. Dat is de juiste keuze, en dat weet ik omdat ik geprobeerd heb om ingenieur te worden.

Binnenkort moet ik opnieuw een nieuwe uitdaging zoeken. Aalst ligt nogal ver van Antwerpen. De afstand naar de nieuwe job zal dus doorwegen in de beslissing. Misschien neem ik een beslissing die onevenwichtig is omdat ik nu ver moet rijden. De huidige toestand zal dus opnieuw mijn beslissing beïnvloeden.

En misschien is het al fijn om te beseffen dat ik dat helemaal niet zo goed kan, een weloverwogen beslissing nemen. Want tot nu toe lukt dat ondoordacht ook best wel goed.

1 opmerking:

  1. Als je Hasselt bedoelt ; is 35 minuten rijden..
    het bedrijf daar is op informaticavlak hoogwaardig, alle nieuwste technieken worden daar gebruikt....

    BeantwoordenVerwijderen