zaterdag 22 september 2012

Oude hobby

Dat het stamcafé op wandelafstand ligt is een must. Je kan er altijd terecht en het is er fijn om te vertoeven. Je kan er binnenvallen zonder dat je iets op voorhand hebt gepland. Je kent iedereen die er zit en er is altijd een leuke babbel. Na een opwarmertje komt de sfeer op gang en de gangmakers houden dat zo. Er wordt veel gelachen met hun grappen want ze zijn erg ad rem. Daar is niks mis mee.

Je zou het een hobby kunnen noemen. Een hobby is iets dat je graag doet en waar je je vrije tijd mee vult. Ik denk dat het ooit mijn grootste hobby was. In sommige periodes was het mijn enige hobby en ik heb er fijne herinneringen aan.

Het was een leuk feestje vanavond. Iedereen van vroeger was er, zelfs de cafébaas. Er werd veel gelachen en de gangmakers hielden de sfeer erin. Maar ik dronk een glas cola en iets viel me op. De gangmakers zijn niet zo ad rem. Soms wel grappig, maar ik herinner het me anders. Toch werd er veel gelachen al wist ik soms niet helemaal waarom. Dat komt niet omdat ik nu saai ben. Dat komt omdat ik nuchter hoorde dat het vaak gewoon minder grappig was.

Mijn oude hobby is verwaterd en er kwamen nieuwe hobby's in de plaats. Een geocache, een DJ avond, een schuttersclub, een AA café en een diabetescafé. Dat is een hele hoop en ik vergeet er nog.

Toch was het een leuke avond en er werd een aardig glas gedronken. En daar is niks mis mee. Ik denk alleen dat ik de lat nu wat hoger leg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten