zondag 23 september 2012

Treinen

Twee weken heb ik nu de trein genomen. Aangenaam was het niet.

Om van Antwerpen naar Aalst te sporen kan je via Gent of via Brussel reizen. Ik verkoos meestal Brussel omdat je er meer uitwijkmogelijkheden hebt als je je aansluiting mist.

En die heb ik nodig gehad. Ik deed zes ochtendritten. Meestal via Brussel en een enkele keer via Gent. Geen enkele rit heeft de aansluiting gehaald.

Gelukkig kan je online op je iPhone de ritten volgen. Helaas werkt de applicatie niet. De eerste opzoeking werkt meestal wel, maar een tweede kan je niet doen. Enkel een zandloper en na 5 minuten een time-out boodschap. Ook op de iPad hetzelfde probleem. Als de eerste opzoeking toch werkt, kan je live volgen hoeveel vertraging er is op je lijn. Helaas werkt dat ook niet. Eén keer zag ik de vertraging nooit verversen en zat ze er dus bijna 10 minuten naast. Als ze wel werkt, is ze fout. Ik kon op de klok zien dat je er vaak nog 3 minuten moet bijtellen. Als je je aansluiting moet hebben tellen die minuten.

Ik kocht steeds een ticket eerste klas omdat ik wil computeren op de trein. Drie keer heb ik geen gebruik kunnen maken van die eerste klas. Ofwel was de trein overvol en moest ik rechtstaan, ofwel was de eerste klaswagon gedeklasseerd. Dus hij was tweede klas geworden en ik had weer geen zitplaats.

Mijn laatste ochtendrit miste de aansluiting in Gent. Ik vertrok thuis rond 7u en was om 9u50 op kantoor. Ik ben het dan ook kotsbeu en ga vanaf nu weer met de auto in de file staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten