donderdag 13 september 2012

Treintjes !

Ik keek mee op een ander computerscherm. Treintjes kan je bestellen bij Conrad. Die website ken ik maar al te goed, want ik koop er vaker speelgoed. Maar hij kocht het voor de kindjes. Althans, dat leek toch zo. Maar het enthousiasme is groot, dat is duidelijk.

En ik ken ze allemaal nog. Wij hadden geen Marklin treinen, maar wel die van Fleischmann. En dat bestaat blijkbaar allemaal nog. Je moet ook binnen je merk blijven. Het is niet zoals met schoenen, dat is een eigen keuze. Maar met treintjes heb je geen keuze. De locomotief van het ene merk past niet op het spoor van het andere merk. Voor zover ik dat nog weet natuurlijk. Want het is heel lang geleden.

Een kamer vol met treinen hadden we. Ik was heel erg jong nog, maar de kamer was helemaal gevuld. Twee grote houten platen waren op verschillende hoogtes geplaatst. Langs elke kant was er zo'n halve meter over om rondom onze treinen te lopen. Ik zie nu op de website zelfs elektrische wissels. Of we ze hadden, dat weet ik niet. Maar ik ken ze nog wel van toen. De bediening is nu high-tech, maar het principe is niet veranderd.

Ik weet nog dat het allemaal pokkeduur was! Nu is dat blijkbaar ook zo, maar toen hebben we al ons spaargeld er in gestopt. Ik denk zelfs dat de Sint geholpen heeft, zo jong was ik nog. Er was me verteld dat ie een budget had. 2000 Belgische Frank per kind! Het was een koude douche om dat te horen. Niet het bedrag, maar het feit dat ie een budget per kind had. Ik had het gecheckt bij klasgenootjes en die verklaarden me gek. De Goede Man heeft toch geen budget, dat kan helemaal niet. Maar toen ik zag wat voor kleine rommel zij kregen, was de schok minder groot.

Maar die treintjes, dat is echt geweldig. Hoe het er nu uitziet bedoel ik dan. Dit is een bedieningspaneel om ze te besturen. Het modelletje dat ik gewend was, zag er wel anders uit. Maar het waren andere tijden natuurlijk. En of de Sint ze bracht weet ik eigenlijk niet precies meer. Ik weet wel dat we na een aantal jaar alles verkocht hebben aan een schoolkameraad. Gek toch hoe dat blijft hangen.

En dat de Goede Man in feite een platte commercant was. Dat blijft ook hangen ;-)

2 opmerkingen:

  1. 2000fr per kind?! Mijn ouders zullen gelachen hebben; 10000 in totaal.
    Hoewel: als je nu 250euro uitgeeft aan vijf kids, denk ik ouders dat wel doodnormaal zouden vinden.
    Dien tijd, die vliegt! Maar je hebt er duidelijk wel schitterende herinneringen aan :).

    BeantwoordenVerwijderen