zaterdag 17 november 2012

You got me

OK, er is één uitzondering. Op het feit dat ik dus niet op de prijzen let in de Delhaize. Dat was goed voor de gemoedsrust, weet je wel? Als je je elke keer zorgen moet maken over hoeveel cent ik hier of daar kan besparen, dan word ik daar persoonlijk heel erg nerveus van. Vooral omdat je op het einde van de rit niet echt het verschil voelt. Als ik goed oplet, kan ik misschien 10% besparen op een volle winkelwagen en dat is het me niet waard.

Maar er is dus één uitzondering. Die was er vroeger al, maar ik was ermee gestopt. Ik heb het over cola. Ik heb altijd het echte merk gekocht, maar plots kwam er een cola light van Lidl op de markt. En die smaakte toen, en dat is al vele jaren geleden, naar mijn mening net hetzelfde als de echte. Alleen heb ik het opgegeven omdat daarna Coca Cola Zero op de markt kwam. Veel lekkerder en sindsdien mijn favoriete drank. Van mijn psycholoog moest ik een drank kiezen zonder alcohol die ik heel graag lust. Dat zou de beloning worden die de alcohol vervangt. En dat werd dus cola zero.

Ondertussen kwam ik al jaren niet meer in de Lidl, want voor de rest vind ik er mijn gading vaak niet. En toen zag ik reclame van de Lidl Cola Zero. Hij heet zo niet, ik denk dat de naam misschien wel beschermd is. Hij heet Freeway Cola 0%, maar iedereen snapt het wel zeker. En die smaakt dus naar mijn gevoel net even lekker als the real stuff. En je kan hem kopen voor minder dan één derde van de prijs van de echte.

Ik heb eens uitgerekend hoeveel ik bespaar als ik geen kleine flesjes meer koop in tankstations van het echte spul, maar alleen de Freeway versie. Dan is hij 11 keer goedkoper. Dus voor één gewoon flesje heb je 11 halve liters bij de nepversie. Het gebeurt niet natuurlijk, want ze zijn niet beschikbaar naast de autosnelweg. Het is gewoon het gevoel dat telt. Als ik zo twee flesjes naast de snelweg koop, dan kan ik daar 11 liter van kopen in de goedkope supermarkt. Dat soort hersenkronkels zet me er toe aan om één keer in de maand naar de Lidl te rijden en om dan een volle kar cola te kopen. En dan met een gerust gemoed weer langs de Delhaize te rijden. Want daar let ik niet op prijzen.

Er was dus eigenlijk geen uitzondering. Ik zei niet dat ik nooit op de prijzen lette. Ik zei dat ik niet op de prijzen lette in de Delhaize ;-)

3 opmerkingen:

  1. Amai, dan ga ik toch ook mijne vent eens meeslepen naar de Lidl. Wie niet waagt, niet wint!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij hebben ook de cola light van de lidl, en ik vind die idd ook even lekker!

    BeantwoordenVerwijderen