donderdag 17 januari 2013

Ik begin dan maar te typen

en dan zien we wel wat er seffens op het scherm komt. Moet er altijd een onderwerp zijn of lukt het ook zonder na te denken? Het zoekwoord zal zichzelf wel uitwijzen. Het is tegenwoordig belangrijk, want het bepaalt mee in welk tabblad deze pagina terecht gaat komen.

Was het nu zo belangrijk om me zorgen te maken? Je kent het antwoord al en toch moest het even gebeuren. Als ik niet meer weet hoe het voelt, kan ik ook niet oefenen op de manieren om er mee om te gaan. De oude manier had een kroonkurk, een echte kurk en later een ijzeren draaidop. Maar die manier is uitgewist. Ze werkte toch niet goed. In 't Amerikaans Engels hebben ze daar een mooi woord voor: a catch 22.

Ik ken nog een simpel voorbeeld van die tijd. Ik betaalde mijn rekeningen niet. Niet omdat ik geen geld had, maar omdat het me allemaal worst kon wezen. Dan kreeg ik aanmaningen en deurwaarders. De fles die ik toen kocht had al een ijzeren dop. Als ze leeg was, was er in 't beste geval een dag voorbij. Naast een kleine kater, want ik kon wel wat hebben in de flessen-met-ijzeren-dop periode, was het originele probleem niet opgelost. De deurwaarder komt immers terug en de kosten stijgen. Na een tijdje wou ie zelfs computers meenemen. Zo ver kwam het niet, maar hij had al wel een lijst opgesteld van wat mijn servers nog waard waren. Het hoort er allemaal bij, die gasten zijn van alle markten thuis. Dat is dus een catch 22. Betaal niet - drink - betaal dus weer niet - drink - betaal nog niet - miserie.

De nieuwe manier is veel toffer. Ik heb het vanavond aan de tafel in twee zinnen uitgelegd. Ik geef alleen de boodschap door, want ik leerde de techniek daar. Stop met denken, maak je hoofd leeg en denk aan iets anders. Iets leuker van de dag zelf of iets echt van het moment. Iets wat je ziet, voelt, ruikt, hoort of proeft. Een klein stukje geluk keert de negatieve eindeloze spiraal van gedachten om. Je moet er eerst plaats voor maken door niet na te denken. Dat vraagt enige oefening, maar het resultaat is een wonder.

Plots was alles anders. Ik heb schoenen gekocht! Ik mocht het niet, maar ik heb het toch gedaan. Nèh! Ik had zelf beslist om de wintercollectie on hold te zetten. Er galmden al een hele tijd woorden door het appartement. Iets met tering en nering. Ze hebben ergens toch een invloed gehad. Maar de online gerichte reclame op Facebook deed me de das om! Weet je dat alle schoenen die je ooit bekeek op Zalando op Facebook verschijnen? Net diegene die je zelf aanklikte, zelfs de maat wist ie nog. Maar nu dus -45%! Nog altijd solden hè. Dat mocht ik mezelf gunnen. Tering of geen nering. Het bijhorende skateboard laat ik wel achterwege ;-)

De sensor wordt maandag geleverd! Ik krijg een live demo hier op 't appartement. Als alles klopt zal zelfs mijn oude sensor zondag stoppen, dan zijn de zes dagen voorbij. En de doos is leeg. Qua timing kan dat tellen!

Wie zegt dat alles misloopt? Ik moet wat beter op de details letten.

Een nuchtere kijk heet dat.

P.S. het is dus "alcohol", "over mij", "geluk" en "mindfulness" geworden. Ik wist het pas toen het op 't scherm stond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten