zondag 27 januari 2013

Ik kan het nog!

Solderen bedoel ik dan hè. In mijn jonge jaren was dat bijna een dagelijkse bezigheid, maar nu heb ik het opnieuw wat moeten aanleren. Er is namelijk wel wat veranderd blijkbaar. Vooral de grootte van de componenten dan.

Een paar testjes met SMD componenten hadden me aangezet om dit manneke aan te kopen, want ik zie die mini dingetjes niet met het blote oog. De dingetjes zelf, dat gaat nog. Maar die hebben dan nog eens onderdelen.

Alleen, het manneke voldoet niet. Ik krijg hoofdpijn van zo'n loep en het vergroot niet echt veel. Misschien had ik niet de Aldi versie moeten kopen, dat zou wel kunnen. Hey zeg, ik heb andere prioriteten zoals dat dan heet.

Het spreekt voor zich dat ik dat opgelost heb. De oplossing is duurder, maar met dingen die ik al heb liggen. Zet een camera boven het manneke en projecteer dan op een scherm van 3.5 meter. Als ik het nu niet zie, dan ziet niemand het ;-)Ah ja, dit was ik aan 't maken. Een LED matrix van 8x8 lichtjes. Er bestaat nauwelijks software om het aan te sturen. En wat er was, voldeed niet om dingen te doen bewegen. Dus ik heb elk ééntje en nulletje zelf moeten uitvinden. Dat maakt het eigenlijk nog veel plezanter :-)

In 't echt loopt het wel vlotter dan op Youtube. Binnenkort ergens te bekijken aan een boom in een bos ;-)1 opmerking: