zondag 14 april 2013

Insomnia

Zalig nummer is dat, van Faithless. Maar ik heb er nu soms echt last van. Vroeger had het verschillende redenen, waar alcohol er één van was. Het lijkt vreemd toch, alcohol drinken en niet kunnen slapen? Je zou verwachten dat je net in slaap valt na een paar glazen pils of iets sterkers. Zeker in die hoeveelheden die ik dronk zou je denken dat ik behoorlijk goed moest slapen. Maar niets was minder waar. Het inslapen lukte goed, maar het echt slapen helemaal niet.

Het betekent dus slapeloosheid hé, moest het nog niet duidelijk zijn. En ik heb er soms weer last van. Neen, gelukkig niet meer om die reden. Ook niet omdat ik veel zorgen heb en daarom te veel pieker voor het inslapen. Pas op, ik zou best een optelsom kunnen maken met de zorgen die ik nu zou moeten hebben. Eigenlijk zou ik best wakker kunnen liggen om wat er fout loopt, maar dat gebeurt gelukkig niet. Ik ben gewapend met een grote trukendoos die ik in de AA en bij de Mindfulness heb geleerd. En ze zorgen ervoor dat die nooit nog mijn slaap belemmeren.

Wat ik nu bedoel is leuke insomnia. Moest het niet bestaan, dan vind ik het bij deze uit. Ik ken het van mijn jonge jaren en het is soms weer daar. Als kind had mijn mama de meeste moeite om mij in bed te krijgen. Ik verzon allerlei redenen waarom ik weer even het bed uit moest. Eerst om iets te eten of te drinken om dan een uur later naar het toilet te moeten gaan. De echte reden was dat ik nog zoveel moest doen vooraleer ik ging slapen. Ik vond het slapen op zich zo'n tijdverspilling. Mijn todo lijst met leuke dingen lag dan stil en dat vond ik jammer.

Nu was het weer zo. Ik moest meer dan een maand wachten op een bestelling van power LEDs. Ook de bijhorende koelvinnen lieten op zich wachten. Het is uiteraard doe-het-zelf materiaal en het land van herkomst kan je wel raden. Maar als het daar was, opende een wereld van mogelijkheden. Hoeveel volt moet er nu juist op voor ze ontploffen? Hoeveel licht geven ze nu in 't echt? 100 Lumens is best wel wat, maar als ik ze nu alle 50 ineens aansluit, hoe licht zou mijn speelkamer dan zijn? Stel je voor dat ik ze verwerk in een nieuw doe-het-zelf projectje. Wat zou ik daar allemaal mee kunnen doen?

Veel vragen en te weinig tijd om antwoorden te zoeken. Het zou makkelijk moeten zijn gezien ik "op ziekenkas" ben. Tijd genoeg denk je dan, toch? Het probleem is dat ik eerst een antwoord wil op al die vragen. Het antwoord moet er zijn voor ik met een gerust gemoed kan inslapen. En als er één antwoord is, zijn er twee nieuwe vragen. Zo raak je nooit in slaap. Dan was het plots 5u in de ochtend. Het laatste antwoord moest voldoen. Ze ontploffen niet snel, en ze worden behoorlijk warm. Mits een goede voeding geven ze nog veel meer licht dan nu. Dat was een geruststelling die voorlopig genoeg was om in te slapen.

Deze keer was het niet de pijn van de hernia die slaap gestolen had. Dit is een andere vorm van slapeloosheid. Moet ik er iets aan doen? Bwa...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten