maandag 20 mei 2013

Nerd room

Onder het motto making the best of a bad situation kan je al raden dat de inhoud van de koffer die ik moest pakken voor mijn verblijf in het Wilrijkse ziekenhuis meer dan t-shirts, broekjes en een tandenborstel bevat. Groot was de hilariteit toen vanmorgen de enige mannelijke - could I be any straighter - verpleger zich aanbood om mij en mijn kamer op orde te brengen. Voor mij houdt dat in een arsenaal pillen, voor de kamer witgoed vers van de pers.

Om het bed op te maken moest ie deze kleine handige tafel verplaatsen en uiteraard kwam de opmerking dat kamer 4353 kan tellen als het op multimedia aankomt. Dit is trouwens slechts een selectie van wat the nurse in zijn gezichtsveld zag toen ie de opmerking maakte.

Toen ie vroeg waarom ik ook de plank gebruikte die de verlichting en de stroomtoevoer verzorgt antwoordde ik dat het toestelletje waar ie naar verwees een projector is. Dat moet op die hoogte staan, anders is het beeld op de tegenliggende muur vervormd, zei ik. Hij zei enkel een kort woordje, het leek op "jaja" ofzo. Enkele seconden later keek ie me in de ogen en vroeg: hoe, jij meent dat dus ?

Zonder verder iets te zeggen liet ie zijn taak van het verschonen van het beddegoed even voor wat het was en hij riep op de gang naar de nieuwe collega die me deze dag mee ging verzorgen. Hij zegt met een brede glimlach dat ik wellicht de eerste patiënt moet zijn die zijn eigen cinema meeneemt als ie in 't ziekenhuis moet overnachten. De dame was even verbaasd en wou meteen het geprojecteerde beeld zien.
Dat kan niet, want zoals je ziet is dit een mini mini versie die in je handpalm past, en het contrast van het beeld is navenant. Ik zei dus ook dat het alleen 's avonds en 's nachts goed zichtbaar beeld geeft. Komt goed uit, want ze doet de avondshift deze week en ze wil het ding absoluut in actie zien.  


Dit kleine dvd spelertje kreeg ik ooit kado toen ik een bestelling plaatste bij Bruneau, dat is een bedrijf dat kantoormeubelen levert. Als je genoeg ladekasten en bureau's bestelde, kreeg je dit gratis en voor niks erbij. Niet dat ik het daarom kocht, ik had het gemeubelte natuurlijk nodig.


Ik koop alleen dingen die je nodig hebt dat is toch bekend ;-)

Nu kan ik het eindelijk ook eens echt gebruiken. Het is handig, maar het schermpje is dus veel te klein. Vandaar dus dat projectortje.

Dit is het beeld zoals het er 's avonds uitziet. Het is heel wat leuker dan de kleine TV die er naast hangt, dat spreekt voor zich. De tv kan trouwens niet aangesloten worden op de dvd speler. Anders had ik de projector niet meegenomen. Ahum.en met het licht gedoofd, is het best mooi beeld:

9 opmerkingen:

 1. Hahaha zalig en totally jan! :D
  Die zullen u daar nie rap vergeten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihi, zo voel je je sneller thuis in het ziekehuis. Welk projectortje is dat? Ziet er vrij compact uit en kan nog wel handig zijn soms.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Redostrike, het is deze van Dell http://www.dell.com/ed/business/p/dell-m109s/pd . Ik kocht hem enkele jaren geleden, nu wordt ie in België niet meer verkocht. Ik heb ook geen idee meer wat ie gekost heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die is niet meer verkrijgbaar zie ik. Wel een nieuwer geupdate model ook vrij klein. Als hebbedingentje is het wel leuk maar de prijs is me iets te hoog om mee te spelen :) (370 voor de Dell M110 versie). Ik had wel niet anders verwacht :)

   Verwijderen
 4. Seg, waarom steek je die dvd eigenlijk niet gewoon in je laptop? Dat vroegen de echtgenoot en ik ons ineens af toen we in de auto naar huis zaten ;-) ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Omdat die voor één of andere vreemde reden sommige DVD's niet afspeelt, en die van House net niet ;-)

   Verwijderen