dinsdag 21 mei 2013

Van 3 naar 5

Zowel gisteren als vandaag kwam er een kleine kink in de kabel. Hoe langer hoe meer wordt het duidelijk dat de wonderbaarlijke genezing die ik de vorige keer na mijn herniaoperatie heb ervaren, dit keer zal uitblijven.

De pijn die ik voel wordt genoteerd op vaste tijdstippen, meerdere keren per dag. En toen ging dat getal plots weer stijgen... Het was voorspeld door de chirurg, de verpleging én de kinesist. Ik knikte ja en dacht ja dat zal wel. Het was namelijk vorige keer ook zo en toen bleef de pijn weg vanaf dag één.

Eerst was de ochtendwaarde qua pijn plots een 4 en vandaag ineens een 5. Erger nog: zelfs de zenuwpijn is terug. Maar ook dat blijkt allemaal normaal te zijn, na een paar dagen is de grootste miserie van de operatie zelf weg en plots moet je lichaam beginnen met zich aan te passen aan de nieuwe vorm. Het ziet er best wel anders uit daarbinnen, want er zit wat plastic en wat koord in de weg. Daar aan wennen geeft dus een tweede golf pijn en dat is wat ik nu voel.

De kinesist was hier en we deden wat wandelingetjes door de gang en eventjes op en af de trap. Dat gaat niet goed, maar ook daar is er volgens hem geen probleem. Ik kan me verwachten aan 3 maanden revalidatie en in 't echt zal dat 4 of 5 zijn. Je bent dan wel inmiddels in staat om weer te werken.

We gaan dat schema dus nauwgezet volgen. 3 weken niet met de auto of de fiets rijden. 4 weken niet zwemmen. Niet bukken. Niet strijken, koken en wassen. 4 weken niet in bad. Nieuwe standjes verzinnen in bed (staat er echt in !!). De eerste maand 3 tot 4 uur per dag platte rust. Dan twee maanden revalidatie 3 x per week hier in 't ziekenhuis.

Het plan om eerst gisteren, dan vandaag naar huis te gaan is dus niet gelukt. Het staat nu voorlopig op woensdag. We wachten af...

1 opmerking:

  1. niet zwemmen??? :eek: dat wordt een moeilijke...
    Doe maar mooi wat ze zeggen Jan. Je gezondheid komt op de eerste plaats.

    BeantwoordenVerwijderen