donderdag 25 juli 2013

Het wauw effect

Ik denk anders dan andere mensen. Toch is de denkwijze van de andere me niet vreemd, want ik heb ze ook. Alleen is er een analytisch kantje dat soms beter wat zou worden onderdrukt.

Als je nadenkt over wat een mooie geocache moet zijn, kan je dat op een aantal manieren doen. Het gaat nu over een grote multicache met heel veel waypoints die al zo goed als helemaal is uitgewerkt. Vele liggen al ergens ten velde want de verhalen over de praktische uitwerking na een geniaal idee kwamen me al ter ore.

De laatste stap is wat wij dan in het jargon de final noemen. Dat moet de bekroning worden van een tocht die je niet snel zal vergeten. De final zelf moet dus ook zeker die indruk nalaten. En hier kom ik dus aan te pas, want er hoort veel electronica bij die dingen gaat vragen via toetsenbordjes, dingen gaat tonen via displays en dingen doet bewegen met servo's.

Het idee was uitgewerkt aan de hand van de puzzels die onderweg dienen opgelost te worden. De resultaten van die puzzels zou je dan nodig hebben om de doos van pandora te openen die door de electronica wordt bestuurd. Nu ja, de doos bevat geen narigheid hoor, wellicht zal je een logboek en wat speeltjes kunnen verwachten zoals in de meeste caches.

Ik zei nog dat de manier om de doos te openen veel te ingewikkeld was. In de redenering werd er vanuit gegaan dat displays en toetsenborden niet zoveel kunnen. Maar je kan op één display meerdere zinnen na mekaar tonen. Naargelang wat je ingeeft op een toetsenbord, kan de logica die volgt variëren. Ik ben flexibel hoor, het kan alle kanten uit ;-)

Alleen, dan vergat ik één element. Het belangrijkste element! Als ik zelf de mooiste cache van 't land zou willen maken (wat hier de bedoeling is) zou ik het namelijk ook zo doen. Het element is het wauw effect. De final in mijn hoofd was efficiënt en had net de juiste onderdelen die nodig waren. Zijn final was veel groter en enkele onderdelen waren overbodig.

Maar als je mijn final zou zien, zou je denken: hmmmm... mooi.
Bij zijn final zal je denken: WAAAAUW !

Dus binnenkort ligt de mooiste cache van 't land in de Kempen. Voor minder gaan we niet. Allee, laat ons hopen hè, we moeten hem nog wel maken ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten