vrijdag 30 augustus 2013

Paper or plastic?

Ik denk dat het een vreemde ontmoeting was voor haar. Zelf ken ik dat niet, maar toen ik thuiskwam met een MasterCard Gold moest iemand hier heel erg lachen. Naar 't schijnt is dat iets voor rijke mensen, dat is toch wat ik te horen kreeg.

Nu is het niet aan andere mensen om mijn rekening te maken. Maar andere mensen weten wellicht ook wel dat ik al een hele tijd niet meer werk. Ik kreeg zelfs onlangs een brief in de bus om mijn uitkering binnenkort om te zetten naar een invaliditeitsuitkering in plaats van de standaard ziekteverzekering. Dat zit er aan te komen als ik voor het einde van dit jaar nog steeds werkonbekwaam ben. We rekenen er uiteraard op dat het zo ver niet komt. Dat waren veel woorden om te zeggen dat ik nu niet, vroeger niet en wellicht nooit zal behoren tot de groep van de rijke mensen.

Dat maakte het wellicht een beetje vreemd voor de dame. Ze werkt bij de bank waar ik dus 3 rekeningen heb. Dat is op zich al helemaal buiten proportie voor iemand die van een uitkering leeft, maar soit... er zijn redenen voor. Die zijn van praktische en organisatorische aard. Het wil zeggen dat het met de jaren zo gegroeid is en ik niet de moed vind om orde op zaken te stellen ;-)

Nu kreeg ik dus goed nieuws van de bank. Dat mag voor één keertje ook wel eens. Goed nieuws, omdat ik geld kan besparen. Nu zijn er immers twee kredietkaarten nodig: ééntje voor mij persoonlijk en ééntje voor de zaak. Daar kan ik nu besparen, want ik krijg nu gratis een Mastercard voor mijn persoonlijke rekening, en dat komt omdat de zaak ook een plastiekje van dat merk heeft. Dat zou dus kosten besparen, want nu is mijn persoonlijke kredietkaart er ééntje van Visa.

Om te overlopen op welke rekening die kaart nu moest staan, de dame was immers niet bekend met mijn casus, moest ze dus de drie rekeningen opvragen en telkens bekijken welke kredietkaart nu bij welke rekening hoort. Omdat ik de naam van derde rekening niet ken (ik gebruik die nooit), verwees ze naar die rekening met de woorden: "dat is de rekening waar bijna niks op staat". Ik moest helaas duidelijk maken dat haar informatie mij niet verder hielp om op die manier mijn rekeningen te onderscheiden.

Ze moest er vooral erg om lachen maar voor de rest had ze er geen opmerking over. Ik heb dat wel gezegd, dat cashflow laag was door langdurige ziekte en ze antwoordde dat dat helemaal niks uitmaakt.

Dat maar om te zeggen: het is niet omdat ik nu de trotse eigenaar van een MasterCard Gold ben, dat dat ook iets betekent ;)

1 opmerking: