woensdag 11 december 2013

CCC

Omdat mijn geheugen sputtert van de medicijnen, was er een klein probleempje ontstaan. Nu ik uit noodzaak ben gebombardeerd tot huisman, moet ik zorgen dat mijn huisgenoot 's avonds een nutritieve maaltijd op zijn bord krijgt.

Nu stelt dat in de praktijk niet zo heel veel voor, want vele dingen zijn al bereid in 't weekend en worden op weekavonden opgewarmd. Buiten het betere ontdooi- en opwarmwerk vraagt dat dus niet veel culinaire kwaliteiten. Het kwam er gewoon op aan om alleen al te onthouden wat er op welke weekdag gepland werd. Maar dat liep dus keer op keer mis.

Vandaar deze simpele oplossing. We hebben een groot magneetbord in de keuken hangen om allerlei recepten en memootjes te bevestigen. Je kan dat ook beschrijven met een viltstift, en zo werd het plan opgezet om het weekmenu hier up-to-date bij te houden.

Alleen, deze week ben ik een beetje in dubio over welke maaltijden de huisgenoot nu precies bedoelt.


Voor vrijdag kon ik zelf nog verzinnen dat dat wel spaghetti wou zeggen.
Voor de andere dagen is een verklarende woordenlijst nodig:
- Mlt = maaltijd, wat wil zeggen dat ik mijn plan moet trekken
- CCC = Chili Con Carne
- Spag. = spaghetti
- Ttp = Tirez Ton Plan. eigenlijk is dat dus een verkapte "Mlt"

Ik ga voorstellen om een glossarium bij te houden met afkortingen,
dan heeft het ook echt zin ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten