donderdag 12 december 2013

Opties

Veel is er niet veranderd na het bezoek aan de fysische geneesheer. Alleen mijn algemene indruk dat ie nog een pak opties had indien de vorige medicijnen niet werkten.

Er volgde een korter onderzoek dan de vorige keer. Er is niet veel veranderd aan de toestand, de ontstekingsremmer die ik tien dagen moest nemen en daarna vijf dagen niet, heeft niet gewerkt.

Toch zag hij een verschil in de positie van de rug. De spanning die alles naar links trok waardoor ik blijkbaar vorige keer krom liep, is nu minder. Je zou dat dus op 't eerste zicht meteen kunnen zien, ware het niet dat ik vorige keer ook niet had gezien dat ik wél krom liep. Ik zie dus geen verschil maar hij wel.

Omdat er voor de rest weinig opties over zijn - dat is niet hardop gezegd maar mijn indruk - heeft de dokter nu beslist om de kuur te herhalen. Ik werd niet ziek van de pillen, dus ik riskeer niks. Als het echt zo zou zijn dat de beterschap die hij vandaag ziet het gevolg is van de medicijnen en niet door het afwisselend karakter van de klachten (goeie dagen en minder goeie dagen, waarvan ik misschien vandaag net een goeie dag had), dan kunnen we dat zeker weten door de test te herhalen.

Ik neem nu weer tien dagen dezelfde medicijnen en dan weer vijf dagen niks. Op 2 januari heb ik een nieuwe afspraak en dan zien we verder.

Ook hij heeft inmiddels zijn bezwaar laten merken in verband met de Dynesys. Niet dat het een slecht systeem is, alleen in zijn praktijk is het lastig. Hij kan geen diagnose stellen voor rugproblemen die aan- en uitschakelen zoals dat bij mij het geval is. Het feit dat alles nog kan bewegen en dus ook nog pijn kan veroorzaken, wil zeggen dat eventuele problemen niet op te sporen zijn door een foto en ook niet door zijn getrainde ogen en handen. Het probleem is immers weg als ik hem zie, de klachten zijn het gevolg van een terugkerende hevige pijn die ik om de zoveel dagen voor een korte tijd voel. Als ik de dokter zie, heb ik alleen spierklachten omdat alles verkrampte na die pijn. Daar kan ie dus niks mee.

Ik krijg dus ook in dit kabinet de indruk dat ik ofwel zo moet genezen, ofwel dat de Dynesys terug moet verwijderd worden en vervangen worden door een vaste constructie.

We hopen op optie nr 1.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten