donderdag 5 december 2013

Mirakels bestaan niet

Mirakels bestaan niet. Je moet heel heel vaak naar de meetings gaan, anders loopt het mis. Na een aantal jaren nuchterheid weet ik hoe de vork in de steel zit.

Nuchter zijn is makkelijk. Nuchter blijven moeilijk. Dat is ook de reden waarom ik er nog kom. Wel, het is één van de redenen. Wellicht telt het feit dat het gewoon heel plezant is ook mee voor iets. Ik kan me niet voorstellen dat ik na 187 weken nog steeds zou komen als het met tegenzin was. Het is eigen aan een drankverslaafde dat ie niks tegen zijn zin wil doen. Dan zegt ie, en ik citeer een andere tafelgenoot: "iedereen kan de boom in, ik ga zuipen". Hij komt zelf elke dag om dat moment te vermijden.

Maar voor mij is het niet zo, ik kan gerust wel wat vergaderingen missen. Het is helemaal niet zo dat ik na een time-out van één week meteen naar de Delhaize rijd om deze fles wodka in te slaan. Dit was mijn merk maar van inslaan was er nooit sprake. Ze kreeg zelfs nooit de kans om behoorlijk af te koelen. Warme wodka smaakt niet, zelfs koude lustte ik niet. Toch dronk ik het jaren aan een stuk elke dag. Maar ik lust het echt niet. Na twee slokken was ik dat vergeten en dacht ik alleen maar dat anderen het niet zouden ruiken aan mijn adem, daarom kocht ik het.

De nieuwe dame van vandaag deed exact hetzelfde. Ze vond het ook niet lekker, alleen dat geurfabeltje houdt dit merk blijkbaar recht. Want het is eigenlijk echt niet te zuipen, en dat zijn ook niet mijn woorden. Kleine noot: wees gerust, deze fles heb ik niet zelf in mijn lichttent gefotografeerd ;-)

Ik kan de meetings dus gerust een tijd missen en het dringt niet. Maar ik weet dat je soms echt moet gaan. Als je week fantastisch was, ga je best eens langs. Euforie is fijn maar levensgevaarlijk. We vormen het om naar geluk en je zit weer safe. Als je week juist slecht was, moet je ook gaan. Tegenslagen worden niet uitgewist, maar begrip van 10 psychologen zonder diploma doet wonderen.

Mirakels bestaan niet. Maar dat begrip van de tafel deed vandaag wonderen.

Tiens, volgens mij zijn dat toch twee synoniemen ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten