zondag 9 februari 2014

Arduino Pan & Tilt met Wii Nunchuk


Ik had al eens een poging gedaan om een pan & tilt systeem te maken om een fototoestel of videocamera te laten bewegen, maar dat was geen groot succes.
Mancave articleDe reden was vooral te zwakke servo's en te weinig kennis van hoeveel stroom die dingen echt nodig hebben.

Nu lukte het dus wel, en het resultaat is verbluffend!Buiten de twee zwarte ijzeren beugels is het een eigen ontwerp dat op elk standaard camerastatief past. Je kan er ook elke fototoestel of videocamera op bevestigen met de standaard bout die in je toestel past.

Het toestel kan je op de slede vooraan of achteraan plaatsen om het zwaartepunt ongeveer stabiel in het midden te houden.Zo kan ik mijn fototoestel zelfs met de grootste lens en convertor (dus 2 lenzen achter elkaar) op dit systeem monteren en het is nog steeds ijzersterk en zeer snel. Het gevolg is wel dat alles nogal schokkerig is, maar het is dan ook niet de bedoeling om er een timelapse mee te maken, gewoon de camera bewegen met behulp van een Wii controller.

En kijk hoe cool dat is :)Voor de technische details volgen er twee blogpagina's in het Engels omdat de linkback uit het Youtube filmpje best geen vertaling vereist, het maakt Youtube bezoekers behoorlijk nerveus ;-)
1. The hardware page
2. The software page

1 opmerking: