woensdag 12 maart 2014

Een symptoom

Ik heb er genoeg hé, van die symptomen. Maar sinds een half jaar of meer is er eentje bijgekomen. Ik krijg veel jeuk in mijn rechterhand en -arm. De arm voelt ook minder 'helder' aan, waarmee ik bedoel dat ie minder gevoelig is dan andere plaatsen. Het is dus niet gevoelloos, maar een verminderd gevoel.

Ik had dat een hele tijd geleden al gemeld aan de huisdokter. Het is al lang niet meer zoals vroeger, toen ik alles liet gebeuren en hopen dat het zou overgaan. Zijn antwoord was duidelijk en nuchter zoals altijd: als je er meer last van krijgt, moet je het zeggen. Op dat moment (en nu nog trouwens) had ik wel andere symptomen die veel meer aandacht nodig hadden.

Maar we zijn op dat punt vandaag. De laatste drie weken is het echt heel erg vervelend geworden. Heel de dag zit ik te krabben en dat zie je ook. Op enkele plaatsen lijkt het wel alsof ik enkele muggenbeten had waar ik doorgekrabd heb.

Helaas lijkt het heel erg op wat er al aan de hand is in de lage rug. Het is ook de linkerkant van de arm, rechts voelt alles normaal aan. Dat lijkt heel erg op de pijn die ik in mijn voet had bij de hernia's van de afgelopen jaren. Het feit dat het jeukt en gevoel mist, is anders natuurlijk. Maar de huisarts sloot toen zeker niet uit dat hetzelfde probleem zich hoger in de rug nu ook voordoet.

Ik zou weer naar hem kunnen lopen, maar voorlopig laten we het voor wat het is. Hij kan er trouwens toch niks aan doen, dat zei ie toen al. Als het probleem zich inderdaad veplaatst, dan heb ik weer een specialist nodig.

Dat moet nu lukken, ik ga dinsdag naar de specialist voor de rug. De revalidatie was gestopt, en verdere stappen moest ik bespreken met de fysisch geneesheer.

We hebben dus veel gespreksstof dinsdag...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten