Ooit is het moment daar dat je ook echt iets moet gaan verstoppen. Alleen maar plannen maken en dingen solderen, kan je niet volhouden want je maakt je na een tijd wat belachelijk.
Maar hier komt dus de laatste rustplaats van de eerste van de drie schatten die ik voor Rondje Vlaanderen leg. Ik leg er zelf twee, en samen met mijn vaste geocachebuddy nog ééntje. We laten maar even in 't midden waar dit juist is, hoewel je wellicht niet zo erg veel kan herkennen op deze foto.
Het plan was helemaal anders en enkel het uiteindelijke wandelpad bleef overeind. Dat komt omdat het Agentschap voor Natuur en Bos heel erg streng is. Ik heb daar op zich niet zo'n probleem mee, en daar wringt het schoentje dus ook helemaal niet. Maar met de strengere richtlijnen die een jaar geleden in voegen traden, kwam er ook een nieuwe tool op de website. Die was heel handig, want je kon nu gewoon je coördinaten ingeven en meteen zag je een Google Maps kaartje verschijnen met daarin gedetailleerde info over de locatie die je wenst te gebruiken.
Als dat binnen het gebied ligt dat door Natuur en Bos beheerd wordt, ben je de pineut. Er is een lijvig dossier nodig om dan toestemming te krijgen om je schat te verstoppen. Op zich was dat nog steeds het probleem niet, dat zou ik nog gerust (met enige tegenzin, een cacher legt geen schat weg om administratie op te starten) willen doen. Het probleem was dat de website enkele maanden geleden groen licht gaf voor deze locatie, en vorige week plots niet meer. Blijkbaar werden we nu nog beter geholpen door de info op de website te verfijnen. In mijn geval wou het zeggen dat mijn moeite om zeep was. Zowat alle waypoints lagen nu in ANB gebied en ik kon fluiten naar de cache. Toestemming vragen en verkrijgen op twee weken voor de publicatie van Rondje Vlaanderen is zowat onmogelijk.
Daarom dus een tussenoplossing waar we nu vrede mee zullen nemen. Er werd een nieuw startplaatsje gekozen dat op de openbare weg ligt, en enkele waypoints zijn omgezet naar een "question to answer". Dat wil zeggen dat ik ter plaatse geen potje met een display leg, maar de wandelaar zal er een vraag moeten beantwoorden over wat ie in de omgeving ziet. Door het antwoord in een formule in te vullen, komt hij hopelijk op deze plek terecht en kan ie het logboek tekenen.
Natuurlijk had ik het liever anders gezien, maar het is nu zo. Gelukkig zijn de twee andere gemeentes beter geregeld, hoewel één wandeling ook natuurgebied doorkruist, maar daar was het belangrijke verschil dat de website wél up-to-date was, en ik heb daar dus meteen de juiste methode kunnen volgen.
Dat wil niet zeggen dat we niet benieuwd zijn naar deze wandeling. Er ligt ook elektronica ten velde en als eerste uitdaging is dit al behoorlijk wat. Ik moet me immers de vraag stellen hoe goed die écht tegen vocht kan en hoe lang die batterijtjes écht meegaan buiten de beschermde omgeving van mijn 'testbank'.
We zullen zien, ik ben in elk geval benieuwd wat er op deze plek donderdag staat te gebeuren :)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten