maandag 19 mei 2014

Nog een MRI

Het CD'tje dat ik dit keer van het ziekenhuis mee naar huis kreeg, wou ik toch eerst zelf bekijken. Het is een nieuwe MRI scan en dit keer heeft het niks te maken met rugproblemen waar ik deze week opnieuw voor onder het mes ga, maar met een probleem in de arm. Ik had al lang tintelingen maar vooral jeuk in de rechterarm. De vraag was nu of het misschien een gelijkaardig probleem was als de onderrug, maar dit keer in de nek.

Ik ben geen dokter, maar kon wel meteen zien dat het er slecht uit ziet. Ook in het verslag dat mee op de CD staat, is er geen ruimte voor goed nieuws. Er staan 5 tussenwervelschijven beschreven en eentje is nog goed. De vier anderen hebben afwijkingen, waarvan minstens één ernstig. Het hele verhaal van de onderrug staat hier opnieuw: hernia , geknelde zenuw aan twee kanten, stenose en artrose.

De huisdokter bevestigt dat het geen goed nieuws is. Hoe het behandeld moet worden, dat weet ie niet. Hij weet wel dat het zijn petje te boven gaat en ik het best meteen vraag aan de chirurg.

Natuurlijk had ik iets anders willen horen, maar je voelt meteen dat zoiets eraan zat te komen. Als de ingreep deze week goed afloopt, is het helaas nog steeds niet gedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten