zondag 18 mei 2014

Provinciehuis timelapse 1 maand

We zijn ondertussen één maand en 35.000 foto's verder en het begint al behoorlijk te lijken op een echt timelapse filmpje.

Enkele stukken heb ik in detail genomen met een tweede toestel met telelens en dat geeft soms mooie resultaten. Ik zeg meteen 'soms' omdat ik veel moest weggooien. Zo kon ik ook de 'burst'-functie gebruiken die vijf foto's per seconde neemt in plaats van de standaard foto elke drie minuten. Dat geeft mooie beelden, maar het komt erop neer dat je net zo goed een videocamera neemt en het videobeeld vijf keer versnelt.

Wat wel heel mooi lukte is de kraan waar ik op inzoom. Die foto's zijn iets meer in detail, maar vooral: veel hogere frequenties. Elke vijf seconden één foto tot de kraan weg was en je ziet even heel mooi hoe de kleine graafmachines aan- en afgevoerd worden.

Er is ook nog heel wat videobeeld, dat komt later nog wel eens ;-)

1 opmerking: