donderdag 18 augustus 2011

Pukkelpop

Dat was een bange avond...

Werner was vanmiddag met een vriendin richting Kiewit getrokken. De Foo Fighters moesten ze zeker zien. Al heel de dag SMS berichtjes gestuurd die blijkbaar niet aankwamen. Hij zal zijn GSM weeral uit hebben staan. Een paar keer gebeld, want men is tapis-plain aan 't leggen in de woonkamer, en ik moet af en toe de chef raadplegen. Maar niks, geen antwoord. Rond 17u stuur ik een SMSje dat de woonkamer klaar is. Eén uur later eentje terug: hoe staat het? Hij heeft het duidelijk niet gelezen... Proximus-Mobistar geen goed idee in Hasselt.

Ik volg een meisje op Twitter, die zit er toevallig ook. Haar tweets zijn jolig zoals altijd: de buienradar gaat ons sparen! Om 18u38 ééntje waar ik van schrik: shelterke aan de eetstandjes aan hoofdpodium plat, met mensen onder. En: Vriendelijk verzocht de tent te verlaten. Haar tweets worden helemaal anders. Foto's erbij. Eén filmje. Ik schrik me rot! Werner zit daar ergens tussen!

Het 19u journaal was al voorbij en ik volg verder haar tweets. Ik zie dat ze op het kanaal van Pukkelpop #pp11 twittert, en ik klik het open. De stormvloed aan berichten loopt binnen. Iedereen zend foto's, filmpjes. Berichten waar je bang van wordt: 6 doden! Mensen maken zich kwaad dat je zoiets niet mag posten zonder het zeker te weten. Dan post iemand een link naar de website van De Standaard Online. Daar wordt het bevestigd! 6 doden volgens de brandweer.

Ondertussen een paar keer gebeld en SMSjes gestuurd naar Werner, maar niks... Dan één SMSje naar de vriendin. Ook geen antwoord. Ja, toch na een kwartier of zo! Ze is Werner kwijt! Maar ze heeft gezien dat hij haar probeerde te bellen. Even later belt ze. 2 zinnen, en de verbinding is weg...

Dan een SMS dat ze naar de auto van Werner gaat, en dat hij daar zeker zal staan. Ik help het hopen...

Even later het bevrijdende bericht: Ik heb hem gevonden, ik antwoord: geef 'm nen dikke kus.

Ik weet wel dat er 60000 mensen waren op de wei. Ik weet wel dat de kans heel klein is dat er iets gebeurd is. Je moet je toch niet zo snel ongerust maken. Dat zijn juist de dingen die IK altijd zeg om andere mensen gerust te stellen in zo'n situatie.

Maar vanavond was "weten" even weg. Logisch denken deed ik niet. Een ander deel van mijn brein nam over. En het is veel krachtiger dan "weten". Ik "wist" niks meer. Ik was bang.

Ik zie u graag, ventje.


5 opmerkingen:

 1. kippenvel van mijn nekhaartjes tot aan mijn tenen... Pppfff... het is verschrikkelijk wat er vandaag gebeurd is. Ben blij dat je Werner en de vriendin er heelhuids uitgekomen zijn en hopelijk is dat voor de mensen die aanwezig waren ook het geval. Een drama en een groot verlies voor de mensen die niet gehaald hebben...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan het mij wel voorstellen dat je dan op zo'n moment totaal anders reageert dan normaal. Als je die berichten hoort en er zit daar iemand die u dierbaar is ga je toch automatisch gaan stressen tot en met. En dan al zeker dat je niet direct contact kan leggen met die persoon.
  Er zijn dan wel 60000 mensen aanwezig wat de kans natuurlijk wel redelijk klein maakt dat het net uw geliefde is die er bij betrokken zou zijn, maar toch zijn er nu al 5 mensen die het niet gehaald hebben hé. Je zal maar op het verkeerde moment op de verkeerde plaats zijn. Wat gebeurde kon niemand inschatten hé. Het zal voor de organisatie ook wel niet alles zijn nu... de slachtoffers die gevallen zijn, de ravage, de beslissing moeten nemen om al dan niet het festival te stoppen (wat dus zo te lezen wel beslist werd)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zelfs hier in het Zuiden begint ieder journaal met dit drama.
  Ik kan me volop voorstellen hoe het is daar dan je geliefde te hebben.
  Dan is er alleen nog angst. Dan kan je niet meer nadenken, alleen je hart klopt nog. Maar hoe?
  Ik hoop dat ie nu al bij je is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oei, dit lees ik nu pas. Ik blijk ook veel mensen te kennen die daar zaten, maar ik wist dat wel niet. Dat maakt het wel gemakkelijker!

  Maar als je ventje daar dan zit ... dat moet inderdaad verschrikkelijk zijn!

  Zeg hem de komende dagen nog maar honderd keer hoe graag je hem ziet ;).

  Is hij erg onder de indruk van wat er is gebeurd?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hij is erg geschrokken, en het begint nu pas echt door te dringen. Nu hij de beelden op het nieuws en terzake ziet.
  We hadden afgesproken om morgen met een bevriend koppel naar Maanrock te gaan, maar Werner ziet dat even niet meer zitten, wellicht ga ik wel gaan. Het wordt zonnig, dus ik ben nu wel gerust...

  BeantwoordenVerwijderen