woensdag 17 augustus 2011

Koffie

Ik ben echt verslaafd aan koffie. Dat is zeker niet altijd zo geweest, ik heb pas koffie leren drinken toen ik begon te werken als programmeur. Bij mijn toenmalige werkgever werkten we met vier programmeurs in één kantoor en het was de gewoonte om de dag te beginnen met een lekkere kop koffie.

Alleen ik had dat eigenlijk nooit gedronken, en ik wist dus ook niet echt hoe een goeie kop koffie smaakt. Ik werkte in een klein softwarebedrijfje in Antwerpen-Zuid en er was geen budget voor een goede omkadering van de werknemers. Ik kreeg altijd de afdankers van PC's en vreselijk slechte schermen. Ik was de "rookie" dus ik moest het stellen met het slechtste materiaal.

Helaas was dat ook zo voor de koffie. Ik weet niet welk merk het was, maar achteraf bekeken was het echt niet te drinken. Toch werd het er met sloten verzet.

Ik heb vier jaar gewerkt voor dat bedrijfje maar ik had na een tijdje toch wel door dat ik niet echt voor een baas kon werken. In 2000 besliste ik om het alleen te gaan doen. Ik werd zelfstandig programmeur en een jaar later richtte ik een bvba'tje op.

En dan kwam het paradijs, natuurlijk. Alle materiaal splinternieuw. Snelle computers, grote schermen, projectors, you name it. En goeie koffie! Echte, lekkere, professionele koffie. Een Nespresso ES80 Pro en een cappucinomachine van hetzelfde merk. Alleen daarom al zou je op jezelf gaan werken ;-)

En dan die gekleurde capsuletjes met allerlei smaken. Grote kopjes, cappucino kopjes, mini kopjes met super straffe italiaanse ristretto. Heerlijk...

Alleen... ik was een beetje verwend nu. Ik drink nu de ganse dag koffie. Zonder suiker, natuurlijk ;-)
Maar als ik bij klanten kom, heb ik gemerkt dat men vaak vergeet om me een kopje aan te bieden. En ik vind het zo onbeleefd om daar achter te vragen. Toch gebeurde het vaak dat ik een interventie van een paar uur had gedaan, en men mij geen kopje had aangeboden.
Toen heb ik daar een simpele oplossing voor gevonden. Ik heb me dit T-shirt aangeschaft. Ik kom binnen bij een klant, en men biedt me onmiddelijk een kopje koffie aan.
Handig hè :-)

1 opmerking:

  1. Goed zo Jan.

    Ben zelf ook een koffiefreak, net als jij, alle soorten.

    Alleen als je in fabrieken komt, daar is de koffie gewoonlijk niet te zuipen :-(

    BeantwoordenVerwijderen