maandag 8 augustus 2011

Ziekenhuis dag 1

We zijn er. Dag één was al redelijk hectisch. De inschrijving liep al niet vlot. Er waren 18 wachtenden voor mij. Eén uur en een kwartier aanschuiven om mijn kamer te krijgen.

De bedoeling was dat ik onmiddelijk aan die insulinepomp werd aangesloten zodat we die ook konden gebruiken om mijn ontbijt te regelen.

Dus niet ontbeten thuis, want ik ging daar ontbijt krijgen.
Helaas is die info niet doorgesijpeld naar de afdeling. Geen ontbijt, geen pomp, wel een baxter en een grote insulinespuit voor de eerste 24u.
Ik heb 2 verpleegsters trachten te overtuigen dat de afspraak anders was. Dan toch de dokter erbij geroepen. Die herinnerde zich onze afspraak, maar nu was het te laat. Jammer... Inmiddels was het 11u en ontbijt is dan onzinnig. Dan toch maar aan de baxter voor 24u en elke 2u suiker meten. Dat wordt een leuke nacht!

Maar ondertussen veel geleerd over de pomp, de meter en de sensor. Ziet er veelbelovend uit! De dokter en de diabetesverpleegkundige waren trouwens wild enthousiast over de iPhone applicatie die ik gebruik om mijn bloedsuikers in te geven. De Nederlanse "CM" biedt het gratis aan. Ze gaan het aan hun patiënten aanraden.

Het gesprek met de nieuwe diëtiste was maar enkele minuten lang. Ze heeft me uitgelegd wat koolhydraten zijn en dat ik die toch echt wel veel nodig heb. En dat ik dus verkeerd eet. Ja, die cursus ken ik hè...

Maar morgenvroeg gaan we er dus voor. Ik heb de handleiding doorgenomen met de diabetesverpleegkundige en dat zal allemaal wel lukken. Zij ziet dat ook wel zitten...

6 opmerkingen:

 1. Het is op zich niet zo verkeerd, hoor, eerst met zo'n baxter. Dan kunnen ze meteen al een goed idee krijgen van wat voor basaal je nodig hebt etc. Maar als de afspraak anders was, dan is dat wel niet prettig!!

  En euh, die diëtiste ... die wist mij te vertellen dat ik geen tussendoortjes mocht. En ik had juist een pomp genomen om wat flexibeler te kunnen omgaan met eten! Mwoehahaha. Gelukkig stelde mijn endo mij achteraf gerust dat ik vrolijk mocht doen wat ik wilde, want dat ik het allemaal bijzonder goed begreep. Dus maak je geen zorgen en laat die diëtiste haar zeg maar doen. En vergeet hem daarna even snel weer :P.

  Veel succes morgen!

  Oh, en euh ... zo'n baxter ... dolle pret als je naar de wc moet, hé?! :P (Ik was ook dolblij toen ik eindelijk mocht douchen na dat ding, want bij mij was dat van zondagavond tot dinsdagochtend. Hehehe.)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb trouwens voor het avondeten gewoon een spuitje insuline als bolus gekregen, en de baxter staat nu lager. De endo wist om 16u al wat hij moest weten. 2u na het middagmaal stond ik op 114 en dat vonden ze beiden erg laag. Ik ben voorspelbaar zeker :)

  Ja dolle pret zo'n baxter. Ik moet hem ook elke keer uit het stopcontact trekken en dan maakt hij van z'n oren! Leuk voor de buren deze nacht

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En als de endo alles al weet, dan gaan ze deze nacht ook niet meer meten?
  Annabelle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. het is inderdaad niet leuk als het niet verloopt zoals afgesproken. Een dagje verlies dus... maar nu heb je toch ook al de handleiding doorgenomen en zo. Succes in ieder geval met het aankoppelen straks :)

  Stijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze willen je daar gewoon een beetje langer houden Jan. Je bent veel te entertaining!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat moet zijn denk ik, bittersweet. Vandaag weeral een andere diëtiste. Als het ijs gebroken was, was het zeker fun :)

  BeantwoordenVerwijderen