dinsdag 9 augustus 2011

Ziekenhuis dag 2

We hangen dus nu aan de pomp. Ik ga niet meer bloggen over wat er nog is foutgelopen, want daarvoor is de pagina te klein. De verpleegster noemde me daarnet "de pechvogel", dus het gaat wel rond ;-)

Heel veel uitleg gehad vandaag. Om te beginnen moest ik zelf de pomp aansluiten en de naald in mijn buik schieten met een mechanisme. Dat klinkt gevaarlijk maar er is niks aan en je voelt het niet. Dan de insuline uit een potje opzuigen met een spuit. Helaas was er geen potje. De apotheek had de foute insuline geleverd. Nu doe ik het toch, bloggen over wat er fout ging.

Daarna alweer een nieuwe diëtiste. Na de veel-koolhydraten-en-weinig-vetten-uitleg werd het plezant. Ik kon het niet laten om mijn eigenwijze ik boven te halen. Testvraagje 1: zitten er koolhydraten in scampi's met looksaus. Ik zeg neen. Juist ! 1 op 3. Zitten er kh in mosselen. Neen. Weer juist ! 2 op 3. Zitten er kh in tomates crevettes. Ik zeg ja. Fout zegt de diëtiste, er zit niks in. Toch wel zegt mijn eigenwijze ik: een tomaat heeft 2g koolhydraten. Ze kijkt even raar maar besluit om me te geloven. 3 op 3. Maar 2g tellen we niet, zegt ze. OK, maar dat was de vraag niet hé ;-)

Nu is het afwachten wat mijn basaalpatroon van de pomp me nog aandoet, maar het staat te hoog. Geregeld moet ik het verlagen omdat ik hypo's krijg. Kleintjes gelukkig. Maar dat komt in orde, het ziet er goed uit.

Goed nieuws: ik mag de pomp loskoppelen indien nodig. Als je wilt douchen, zwemmen, in bad gaan of sexuele betrekkingen hebt. Maar wel maximaal 2 uur. De verpleegkundige zegt: ja, je kan natuurlijk altijd de pomp even weer aansluiten als je dat niet genoeg vindt bij een sexuele betrekking. Ik heb haar gerustgesteld, dat dat probleem zich niet zal voordoen.

Morgen ga ik 2u wandelen op een loopband om te zien of ik conditie heb. Dat antwoord ken ik al, maar we gaan proberen hé. En natuurlijk kijken wat de suiker doet en hoe ik de pomp kan bijsturen. De dokter zegt basaal op 0%, en de diabetesverpleegkundige zegt dat dat zeker nooit mag!

Oei, nu zeg ik weer iets dat misliep...

5 opmerkingen:

 1. Hahahahaha, ja, ik zou ook in paniek raken als ik mijn 'maar' 2u mag afzetten voor de sex. *proest* Overigens laat ik die daarbij gewoon aan, hoor, geen enkel probleem.

  En sja, je zult gewoon wat zelf moeten uitproberen, hé ... Basaal op 0% doe ik nu ook wel zelden, alleen als ik vrij kort na de maaltijd een hypo doe. Anders op 50% bij een hypo, en ook wat lager bij sporten. Maar als ik ze op 0% zet voor sporten, dan kom ik de sport wel vlotjes door, maar sta ik nadien torenhoog.

  Btw: tiens, ze stellen dezelfde 'strikvragen' van de mosselen en de scampi's, hahahaha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik snap nu de redenering wel om ze op 0% te zetten. Ik heb wel lage basaalwaardes. Soms 0.5/u en soms zelfs 0.3/u. Als je dan 50% neemt, gaat er nauwelijks iets af. Ik moet ze wel op voorhand al verlagen, en een uur na de inspanning ook laag laten staan. Ik was één uur na de inspanning, met koekje en suiker selfs nog gezakt tot 60. Alleen krijgt de dvk het heel benauwd met die 0%, ze zei zelfs dat de pomp dat niet toeliet. Wel dus ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmmm, dat is inderdaad wel weinig insuline natuurlijk. In dat geval kan het mss wél ...

  Ben jij in het dagelijkse leven sportief aangelegd? (Ik meen uit je blog te kunnen opmaken van niet :P)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Neen, helemaal niet dus. Ik vind het raar dat men hier altijd direct veronderstelt van wel. Zowel de diëtieste, de dvk en de trainer gingen daar vanuit. Ik zal dat uitstralen zeker ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij mij denken ze dat niét, hoor. Ze staren me al aan alsof ik van Mars kom als ik zeg dat ik start-to-run doe! Maar jij zult er dan idd sportief uitzien en ik ... niet :P

  BeantwoordenVerwijderen