woensdag 10 augustus 2011

Ziekenhuis dag 3

Vandaag heb ik gesport! Jawel ikke gesport. Het was ne foto waard. Ik heb het 40 minuten uitgehouden op de loopband. Geen looppas, maar een snelle wandeling. De bedoeling was 1 uur maar dat is dus niet echt gelukt. De begeleider stelde voor om na 30 minuten even te stoppen en dan mijn suiker te controleren, en dan eventueel nog een half uur.

Uiteindelijk dus 40 minuten, want het ging nog na 30 minuten. Dan gestopt en gemeten en ik stond dus te laag (van 154 gezakt tot 68 in 40 minuten). Ik moet boven de 80 blijven. Dan hebben we beslist om niet verder te gaan, want ik moest bekomen. Wat druivesuiker en een vitabiskoekje hebben het rechtgezet.

Maar dat was wel de rode draad van de dag, suiker en koeken. Ik was precies het koekiemonster. De pomp is wel al aangepast maar dus niet genoeg, ik sta altijd te laag. Deze namiddag heeft de dokter opnieuw het programma veranderd en nu zou het goed moeten zijn. Voor de rest van de dag nog uitleg over de software die bij de pomp hoort en over de sensor.

Het zal nu testen worden wat ik kan eten en welk bolusprofiel te kiezen bij welk soort maaltijd. Een pak frieten of gekookte aardappelen zullen nu anders behandeld worden. Vroeger met de spuitjes was dat één pot nat. Ook een restaurantbezoek of een wandeling zou makkelijker worden.

Als de huidige aanpassing goed werkt en ik kom de nacht goed door, dan mag ik morgen naar huis.

7 opmerkingen:

 1. Alé lap, ge gaat te rap wegzijn voor een bezoekske! ;) Maar ben blij voor jou. Je bent er duidelijk al vlot mee weg!
  En dan thuis gaan uitproberen, hé ... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jan, dat ziet er goed en de aanpassingen de eerste dagen zijn normaal, dat overkomt bijna iedereen.

  Maar hou je er ook rekening mee dat als je sport, dus wandelen ook, de inspanning nog een paar uur doorwerkt.
  'k Heb dat zelf de vorige nacht en vandaag nog ondervonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Neen, kreeftje, dat deed ik dus niet. Mijn basaal verlagen mag volgens de endo zeker een uur langer na de sport.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey Jan! Wat een prestatie zeg! Je bent duidelijk grenzen aan 't verleggen. Is het de bedoeling dat je ook in de toekomt wat meer zal bewegen? Ik vind dat zelf nog altijd het moeilijkste deel in de regeling.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat was de bedoeling, ja. Ik had vorig jaar een hometrainer gekocht omdat ik me echt niet in een fitnessclub zie binnengaan. Maar dat was net op de moment dat ik mijn hernia kreeg. Sindsdien lukt dat niet meer. Vandaar dat ik op de loopband wou in 't ziekenhuis, want fietsen blijft te lastig.
  Maar ja, goede voornemens hè, komt daar ooit iets van in huis? Ik zoek iets met wat fun, vandaar misschien die geocache.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En lukt lopen wel goed met uw rug? Ik heb hetzelfde probleem als u... hier ook een hometrainer waar ik amper kan op rijden wegens rugpijn na een tijdje. Lopen is ook geen pretje voor mijn rug.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nee, helaas dus niet, Stijnie. Ook die 40 minuten wandelen waren geen goed idee. Heb pijnstillers genomen (nam ik al) en opnieuw ontstekingsremmers sinds gisteren. Normaal is het dan binnen een paar dagen weer beter.

  BeantwoordenVerwijderen